Boxer (Deutscher boxer)

Boxer - nebojácne a energické plemeno je známe tým, že ako pomerne málo pracovných plemien, je vhodné do rodiny s deťmi, s ktorými ma vynikajúci a ohľaduplný vzťah.

Boxer (Deutscher boxer)
Zdroj foto:
8914
Reklama

Boxer (Deutscher boxer)

 

pes boxerÚdaje FCI:

Štandard č. 144

Skupina 2. pinče, bradáče, molosoidné plemená a švajčiarske salašnícke psy,

Sekcia 2. molosoidné plemená

Náročnosť na výchovu:

náročný

Náročnosť na pohyb:

náročný

Vzťah k deťom:

veľmi dobrý

Vzťah k zvieratám:

dobrý

Využitie psa:

spoločník, strážny pes

Umiestnenie psa:

byt, dom

Váha a výška:

25 – 32 kg, 53 - 63 cm

Dĺžka srsti:

krátka

Vek dožitia:

10 – 14 rokov


 

Boxer sa pokladá za pomerne mladé plemeno, ktoré bolo uznané až v 20. rokoch minulého storočia. Za pravdepodobných predchodcov tohto búrlivého a smelého plemena sa pokladajú gdanský a barbantský býkohryzovia, ktorý slúžili pri love. Ich úlohou bolo uchopiť štvanú zver a pridržať ju do príchodu lovca. Takýto pes, musel mať čo najširšiu tlamu a vysoko vyhrnutý nos, aby mohol pri uchopení zvieraťa voľne dýchať. Boxer sa stal oprávnene nemeckou pýchou v oblasti šľachtenia psov.

 

Boxer je jedinečný svojou milou mimikou, ktorá vždy vyčarí úsmev na tvári každého s kým príde do kontaktu. Je to pes pevných nervov, veľmi vyrovnaný a určite nikoho neprekvapí aj svojou inteligenciou.

 

Toto nebojácne a energické plemeno je známe tým, že ako pomerne málo pracovných plemien, je vhodné do rodiny s deťmi, s ktorými ma vynikajúci a ohľaduplný vzťah. Boxer je jedinečný svojou milou mimikou, ktorá vždy vyčarí úsmev na tvári každého s kým príde do kontaktu. Je to pes pevných nervov, veľmi vyrovnaný a určite nikoho neprekvapí aj svojou inteligenciou. Je učenlivý, veľmi živý a oddaný svojej rodine.

 

Veľmi dôležitá je včasná socializácia boxera, ktorá je podmienkou pre jeho ďalšie živobytie so svojimi blízkymi a ich známymi. Je charakteristický svojou nedôverčivosťou voči cudzím ľuďom, ktorý si postupne musia získať jeho priazeň. Pretože je boxer obranársky pes, svoj pozemok a rodinu bude vždy strážiť a patrične ochraňovať . Návštevu preto víta veľmi búrlivo. Veľmi rád sa učí a miluje pohyb, v akejkoľvek forme. Preto bude vašim verným spoločníkom pri jazde na bicykli, kolieskových korčuliach či bežkách. Najlepšie pre neho bude nejaké pracovné zameranie, buď v kynologických športoch alebo ako záchranár. Pretože unavený pes = šťastný pes!

 

 

 

Odporúčané kategórie článkov:

Výber psa

Výchova a výcvik

Zdravie a starostlivosť

Čo psovi do misky

Máš doma boxera? Zaregistruj sa u nás a pochváľ sa fotkou svojho psieho miláčika v tvojom rozšírenom profile!

Ak sa ti tento článok páčil, zdieľaj ho aj medzi svojich priateľov:

Reklama
Blog Fórum