Psy a letné horúčavy

Pár tipov a rád, aby tvoj pes v zdraví a pohode zvládol letné horúčavy.

Psy a letné horúčavy
Zdroj foto:
35850
Reklama

Psy a letné horúčavy

Psy väčšinou teplo neznášajú veľmi dobre. Je preto veľmi dôležité, aby si zabránil prehriatiu tvojho psa. Bez ohľadu na veľkosť alebo plemeno psa, nikdy by si nemal byť vonku so psom počas tých najväčších horúčav.

 

Tu je pár tipov aby tvoj pes v zdraví zvládol horúce letné dni:

  • Zostaň v chlade! Psy sa môžu veľmi ľahko dostať do stavu, kedy trpia vyčerpaním z tepla. Takže najlepšie bude, keď počas horúcich dní pôjdete von skoro ráno alebo neskôr večer, aby ste sa vyhli poludňajším horúčavám. Telá psov sú bližšie k zemi ako naše, takže sa zahrievajú rýchlejšie.

 

  • Starostlivosť o labky. Skús sa pri prechádzke vyhnúť horúcemu asfaltu a prechádzajte sa so psíkom po tráve. Chôdza po horúcej ceste alebo chodníku môže spáliť labky tvojho psíka, čo je veľmi bolestivé.

 

  • Malé dúšky vody. Keď ideš von so svojím psom, nikdy nezabudni aby si mal so sebou aj dostatok vody, ale nedovoľ mu vypiť všetko naraz! Stačia menšie, ale zato pravidelné dávky vody.

 

  • Šup do vody! Plávanie je skvelý spôsob, ako rýchlo ochladiť svojho psíka. Ale musíš dať pozor, aby si ho príliš neunavil. Dokonca aj výborný psí plavci sa môžu unaviť až do bodu, kedy by to mohlo byť veľmi nebezpečné. Určite nehádž rozhorúčeného psa do studenej vody!

 

  • Horúčava zabíja. Nikdy nenechávaj svojho psa v aute bez dozoru! Ani na pár minút!

chladaica vesta pre psa skúsenosti, ruffwear chladaica vesta jet stream

  • Ochlaď labky. Skvelý spôsob, ako ochladiť tvojho psa v lete, je poskytnúť mu detský bazénik alebo špeciálnu chladiacu podložku. Psy sa potia prostredníctvom svojich vankúšikov na labkách, takže je to super spôsob, ako rýchlo ochladiť jeho nohy.

 

  • Pozor na slnko. Niektoré psy so svetlým sfarbením srsti alebo bezsrsté psy si vyžadujú chrániť sa pred slnkom opaľovacím krémom. Poraď sa preto so svojim veterinárom, aký prípravok je najlepší a či to potrebuje práve tvoj pes.

 

  • Nezabudni na vestu. Ak sa so svojim psom vyberieš loďkou na jazero alebo more, nezabudni mu dať plávaciu vestu – pre istotu.

 

  • Zmena miesta. Pokiaľ si svojho psíka zobral so sebou na dovolenku, maj na pamäti, že by mohol cítiť zvýšenú úzkosť tým, že by ostal na novom mieste sám. Snaž sa preto vyhnúť dlhým odlúčeniam, pokiaľ sa psík aklimatizuje.

Zdroj: positively

 

 

 

Bruno ti odporúča:

Pes ťahá na vodítku, ako ho to odnaučiť?

Nezabi svojho psa

Pes - úpal, prehriatie organizmu

Kategória - Zdravie a starostlivosť

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti článok páčil, inšpiroval ťa a chceš aby ho videli aj tvoji priatelia, zdieľaj ho aj pre nich: 

Reklama
Blog Fórum