Zahraj sa so svojim psom na schovávačku!

Čo takto vypnúť počítač a zahrať sa so svojim štvornohým psím kamarátom na schovávačku? Pokojne do toho zapoj aj celú rodinu.

Zahraj sa so svojim psom na schovávačku!
Zdroj foto:
10614
Reklama

HRA SO PSOM NA SCHOVÁVAČKU

 

Zaspomínaj si na staré, dobré, detské časy a zahraj sa so svojim štvorlabkovým kamarátom na schovávačku. V článku Hľadaj sme si písali o tom ako naučiť psíka využívať svoj ňufák pri hľadaní rôznych skrytých dobrôt a hračiek. V tomto článku si ukážeme ako to využiť pri hre na schovávačku.

Možnosti máme dve. Buď psíka pomocou povelu zostaň odstavíme, skryjeme sa, následne naňho zavoláme buď povelom ku mne alebo novým povelom určeným k tejto hre. Výhoda tejto hry je, že si vystačíte sami dvaja a precvičíte povely.

 

Druhá varianta si vyžaduje dvoch ľudí, ale o to je zaujímavejšia.

Aby sme v tom nemali chaos, človeka, ktorý má na starosti psíka nazveme "psovod" a človeka, ktorý sa bude skrývať "Jano"   wink

Je to veľmi jednoduché. Princíp je rovnaký ako pri hľadaní maškŕt a hračiek, akurát sa musíš na tú maškrtu premeniť. laugh

Človek psovod zadrží psíka. Jano navnadí psíka na maškrty alebo na hračku a odíde pár krokov od psíka. Následne psovod psíka pustí a keď príde k Janovi vysloví povel "Jano" 

Tento postup opakujeme s tým, že postupne zvyšujeme náročnosť. Zväčšujeme vzdialenosť a pomaly sa skrývame od najjednoduchšíh miest až po zložitejšie. Rovnaký postup môžeme zvoliť aj pri hľadaní iných osôb s tým, že musíš začať od začiatku.

Keď už psík pozná princíp hry, nemusíš ho lákať na maškrty a hračku, stačí sa len schovať. A psovod tým pádom nemusí držať psíka rukami, ale povelom zostaň.

Táto hra je veľmi zábavná a možno sa ti môžu tieto stopovacie schopnosti tvojho parťáka niekedy zísť, prípadne aj zachrániť život.

 

 

Keď pes danú vec nájde musíte to osláviť.

Tónom hlasu a aj hrou s danou hračkou, prípadne maškrtami. Čím bude hľadanie náročnejšie, tým musí byť odmena štedrejšia.

Chvíľku sa so psom pohraj a môžeš pokračovať v schovávačke.

 

Zo začiatku mu môžeš pri hľadaní trochu pomáhať, ale hneď ako je to možné s pomocou prestaň. Pretože sa môže naučiť, že je jednoduchšie to vzdať ako v hľadaní zotrvať.

Hra by mala skončiť ešte pokiaľ psa baví, čo väčšinou býva skôr, ako to prestane baviť mňa. U nás to väčšinou býva okolo 15-20 minút.

Prajeme vám veľa zábavy.

 

Zdroj foto: flickr.com

 

Lámeš si hlavu nad nejakou novou hrou a nič ti nenapadá? Mám pre teba riešenie. Sú ním knižky Hry pro psí hlavičky a Velká kniha her pro psy , kde nájdeš dokopy vyše sto hier pre teba a tvojho chlpáča.

 

 

Bruno ti odporúča:

2 jednoduché spôsoby ako naučiť psa APORT

Psie hry alebo ako si zlepšiť vzťah so psom

Je preťahovanie sa so psom o hračku nebezpečné?

Ako porozumieť svojmu psovi? 1. časť - Ako sa psy učia?

Kliker – výcviková pomôcka, ktorú veľa ľudí odsudzuje a ešte viac ľudí miluje

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti článok páčil, nezabudni ho zdieľať aj pre tvojich priateľov:

Reklama
Blog Fórum