Pláže vhodné pre psíkov v Chorvátsku

Chystáš sa na dovolenku a bez svojho psa odmietaš odísť z domu? Poradíme ti, kam sa vybrať do Chorvátska, aby si sa okúpal ty aj tvoj pes.

Pláže vhodné pre psíkov v Chorvátsku
Reklama

Pláže vhodné pre psíkov v Chorvátsku

 

Čo môže byť pre psíčkara lepšie ako zobrať na dovolenku aj svojho chlpatého miláčika? Tá cesta za veľa nezabudnuteľných zážitkov určite stojí. Tvoju dovolenku ale môže znepríjemniť fakt, že nie na každej pláži sú psíkovia vítaní. Preto som dala dokopy informácie o plážach vhodných na kúpanie so psíkom v obľúbenej destinácii Slovákov,v Chorvátsku.

 

 

Dalmácia

V Splite platí časové obmedzenie, po 20:00 sa môžeš so psíkmi kúpať v priestore Kvadar na pláži Žnjan, v severozápadnej časti Kašunu a v západnej časti Kašteletu. Ostrov Brač má uzavreté pláže pre psov v Bole, kde nájdeš aj známy a krásny Zlatý roh (Zlatni rat). Na Hvare je časť pláže Zaraće určená práve psíčkarom.Na ostrove Pag je vytvorená pláž pre psíkov v kempe Straško, kde je aj sprcha pre psíkov a dostupná pitná voda. Na ostrove Vis sú pláže vhodné pre psikov v meste Komiža.

 

Pláž Žnjan

 

Neviem, ako je na tom Dubrovník, ale blízko neho je menšie mesto Slano a na všetkých plážach je kúpanie so psíkom povolené. V Trogire je vybudovaná pláž vhodná pre psíkov v Kaštele pri Trogiri.

 

Pláž Zaraće

 

Kvarner

Vyzerá to tak, že chorvátsky región Kvarner je pre psíčkarov viac než dobrou voľbou. Známe ostrovy Krk, Rab či Pag sa nachádzajú práve v tejto oblasti. Na Krku sa môžeš kúpať so psíkmi na pláži Redagara blízko pláže Koralj, v meste Šilo na pláži pri majáku, v meste Baška je pláž vhodná pre psíkov Vela plaža a v meste Njivice pláž Kijac.

 

Vela plaža v Baške

 

Ak sa chystáš na ostrov Lošinj, pláže vhodné pre psíkov sa nachádzajú na území medzi plážou Veli žal a Lanternou a malo by ich tu byť dokonca 8. Veľmi veľa psíčkarov navštevuje aj Crikvenicu či Vodice.

 

 

 

 

Istria

Na polostrove Istria si tiež s hafanmi prídeš na svoje. Treba si dať však pozor, pretože niekedy býva vstup na pláže so psíkmi časovo obmedzený. Napríklad v Meduline a v Pule s nimi môžeš prísť každý deň medzi 20:00 a 8:00 ráno na ktorúkoľvek pláž v sezóne od 01.06. do 15.09. Celoročne je v Pule pláž vhodná pre psíkov s názvom Veruda.

 

Medulina

 

V meste Rovinj sú vyznačené časti, kde je dovolené kúpanie so psíkmi. Sú to kemp Polari, turistické sídlo Villas Rubin a divoká neupravená časť pláže Paradiso Beach. V hotelových komplexoch Kangera,Sol Polynesia, Savudrija, Sol Stella Maris, ktoré sú v oblasti Umagu a Novigradu, je tiež povolené kúpanie so psíkmi. V kempe Park Umag na pláži dokonca nájdeš sprchu pre psov. V Premanture nájdeš pláže vhodné pre psíkov v kempe Stupice a na celom myse Kamenjak.

 

Kemp Polari

 

Na neupravených prírodných plážach a tam, kde to nie je vyslovene zakázané je vstup a kúpanie psíkom dovolené. Treba si všímať, či niekde nie je zavesená modrá vlajka. Presne tá označuje zákaz vstupu psíkom. Aké skúsenosti s letnou dovolenkou so psíkmi máš ty?

 

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

Veronika Línerová
Veronika Línerová
Psíčkarka celou bytosťou, zakladateľka stránky labkynacestach.sk, na ktorej nájdeš recenzie dog-friendly hotelov a kaviarní na Slovensku, tipy na výlety a podujatia so psíkom a iné zaujímavosti. Okrem toho milovníčka života, športu, cestovania a dobrého jedla.
Reklama
Blog Fórum