Sardinkové guľočky pre každého psa

Ryby, rybky, rybičky – ktorý pes by ich nemal rád? Túto maškrtu si isto zamiluje aj tvoj chlpáč. Prečítaj si skvelý, jednoduchý a hlavne rýchly recept na super sušienky.

Sardinkové guľočky pre každého psa
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
10806
Reklama

DIY: Sardinkové guľočky pre každého psa

 

Ingrediencie:

  • 120g sardiniek v oleji

  • 120g uvarených zemiakov

  • 120g polohrubej múky

  • 50g ovsených vločiek

 

Ešte malý dodatok k ingredienciám: Zemiaky, múka a dokonca aj rybičky sa dajú nahradiť inými surovinami. My sme napríklad použili batáty namiesto klasických zemiakov (pretože sú zdravšie a výživnejšie) a múku sme vyskúšali špaldovú celozrnnú. V tomto smere je tento recept skvelý, môžeš použiť to, čo sa práve nachádza v tvojej kuchyni. smiley

domáce pochúťky pre psov, recepty pre psov

Foto: Karolína Dobiašová

 

Postup: Šup šup uvariť zemiaky, nech sú rýchlo mäkučké (my sme ich spravili na pare – viac vitamínov, viac radosti z pečenia). Ešte teplé ich popuč v oleji zo sardiniek.

 

Sardinky rovnako popučiť vidličkou, pridať zemiaky, múku a ovsené vločky. Cesto sa dá pomerne rýchlo vypracovať na konzistentnú hmotu. My sme ešte pridali počas miešania pár lyžíc múky, aby cesto nabralo ten správny tvar.

Potom je len na tebe, či budeš cesto vaľkať a vykrajovať z neho rôzne vzory, alebo to chceš mať celé rýchlo hotové (lebo tvoj psík ti zatiaľ poslintal už obe ponožky laugh) a spravíš z cesta guľôčky.

 

Trúbu si rozohrej na 180 stupnov a šup s cestom do vnútra. Ak chceš sušienky mäkšie, nenechaj ich tam dlhšie ako 15 – 20 minút, my sme ich chceli tvrdšie, robili sme ich preto približne 30 minút.

 

domáce sušienky pre psov

Foto: Karolína Dobiašová

 

Na záver malý dodatok. Recept si môžeš obmieňať na rôzne spôsoby. Môžeš si doň pridať bylinky alebo semienka (napr. chia) a tak bude vždy chutiť trochu inak a bude stále zdravší a zdravší.

 

Tento rýchly a úžasný recept sme objavili v knihe BARF kuchařka od Kateřiny Novosádovej. Ak chceš aj ďalšie recepty na sušienky, torty, šaláty a iné dobroty, sleduj aj naďalej náš blog, alebo si môžeš knižku s receptami kúpiť v brunovom obchodíku.

 

 

 

A keď budeš doma majstrovať s vlastným receptom, nezabudni sa Brunovi pochváliť fotkou.

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum