Môžu psy jesť sladké zemiaky - batáty?

Čo myslíš, je vhodné podávať tvojmu miláčikovi sladké zemiaky, tiež známe ako batáty? Áno je! Navyše sú také zdravé, že by bol hriech to aspoň nevyskúšať.

Môžu psy jesť sladké zemiaky - batáty?
Zdroj foto:
17229
Reklama

Batáty a psy

 

Niektorí ľudia veria, že nie je vhodné kŕmiť psov ľudským jedlom. My s týmto tvrdením úplne nesúhlasíme, hlavne ak ide o zdravé potraviny. Je pravda, že mnoho z nás kŕmi svojich psov jedlom z taniera alebo zvyškami zo stola. Ak si nie si úplne istý, aké jedlo zo stola je bezpečné pre tvojho psa, prečítaj si tento článok. Možno budeš milo prekvapený, aké zdravé a výživné kúsky sa nachádzajú medzi našimi potravinami a budú chutiť aj tvojmu miláčikovi.

                                      

Sladké zemiaky sú práve jednou z tých potravín, ktoré sú veľmi prospešné pre psov. Nielenže sú bohaté na vlákninu a betakarotén, ale sú tiež bohatým zdrojom vitamínu C, B6 a minerálov. Prítomnosť týchto živín robí batáty zdravým doplnkom k bežnému komerčnému krmivu. Tieto zemiaky sú také zdravé, že ich môžeš svojmu psovi podávať v uváženom množstve pokojne aj každý deň. A možno sa s tebou aj podelí. smiley

 

Aké sú výhody podávania sladkých zemiakov?

 

Vláknina pomáha tráviacemu systému

Je všeobecne známe, že vláknina u ľudí podporuje správne trávenie. A to isté platí aj u psov. Ak má tvoj pes hnačku, vláknina zo sladkých zemiakov pomôže pri jej liečbe.

 

Betakarotén predlžuje život

Sladké zemiaky a ich betakarotén pomáhajú neutralizovať škodlivé voľné radikály, čím znižujú nebezpečenstvo vzniku rakoviny u tvojho miláčika. V prípade, že je pes chorý alebo zranený, ako efektívny antioxidant urýchľuje uzdravenie. V neposlednom rade potraviny obsahujúce betakarotén úspešne bojujú s príznakmi starnutia.

 

Skvelá nutričná hodnota

Sladké zemiaky obsahujú vitamín A, B6 a C. Všetky tri sú priam nevyhnutné pre zdravie tvojho chlpáča. Okrem vitamínov obsahujú tiež minerály, železo, mangán a meď.

 

Biele zemiaky vs sladké zemiaky

Vieš, aký je rozdiel medzi bežnými a sladkými zemiakmi? Teda okrem ceny? :) To, že sladké zemiaky obsahujú väčšie množstvo živín, sme sa už dozvedeli. Avšak okrem toho, že biele zemiaky sú lacnejšie, nie sú úplne vhodné pre psov. Obsahujú totižto veľké množstvo sacharidov, ktoré môžu spôsobiť vysokú hladinu cukru v krvi a v konečnom dôsledku aj obezitu.

 


 

Keďže batáty miluje aj náš Bruno, rozhodli sme sa, že do ponuky Brunovho obchodíka zaradíme aj túto pochúťku vo forme veggie odmeniek PAWTATO, od ocenenej spoločnosti Benevo.

 

 

Kto je Benevo?

Benevo je nezávislá spoločnosť na výrobu krmív pre domáce zvieratá so sídlom v meste Hampshire vo Veľkej Británii,  je 100% rodinným podnikom vo vlastníctve vegetariánov.

Naše výrobky sú schválené Vegánskou a Vegeteriánskou spoločnosťou Veľkej Británie. Sme tiež PETA schválení za netestovanie produktov na zvieratách a v posledných dvoch rokoch, výrobky Benevo dosiahli najvyššiu možnú úroveň z ceny Etickej organizácie Good Shopping Guide a to 100 zo 100. Taktiež Etický spotrebiteľský časopis označil krmivo Benevo Dog Organic ako najviac etické krmivo pre domáce zvieratá so skóre 20/20.

 

 

Bruno Ti odporúča:

BARF

BARF - Mýty o kŕmení psa čerstvou stravou

Žuvacia "kosť" pre psa môže zabíjať

Môže pes zjesť jahody?

Ako zlepšiť dych tvojho psa?

Prečo je podávanie "ľudskej" stravy pre psa tak dôležité?

 

 

Ak nie si zaregistrovaný, tak tak urob tu: REGISTRÁCIA. Do svojho profilu si môžeš pridať foto svojich psíkov a pochváliť sa nimi v galérii. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti článok páčil, zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov:

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum