Môže pes zjesť jahody?

Pes a jahody? Môže môj pes zjesť toto šťavnaté ovocie? Ublíži psovi konzumácia čerstvých jahôd alebo mu prináša veľa zdravotných benefitov? Viac sa dočítaš tu...

Môže pes zjesť jahody?
Zdroj foto:
43877
Reklama

Pes a jahody

 

S teplým letným počasím prichádza aj sezóna čerstvého ovocia a zeleniny. Rovnako ako zaraďujeme viac čerstvej zeleniny a ovocia do nášho jedálnička práve v tomto období, môžeme tieto potraviny zaradiť do jedálnička nášho psa. Samozrejme, môže to byť ťažké a mätúce, čo náš pes zjesť môže a čo naopak nie. Viac o tom sa dočítaš v článku Zakázané ovocie.

Začiatok leta je charakteristický aj jahodovou sezónou. A tu si kladieme otázku: „Môže môj pes zjesť pár jahôd, alebo nie?“

Áno. Môže! Ale len tie čerstvé, nie konzervované s pridaním cukru.

 

Jahody sú nielen sladké potešenie pre tvojho psa, ale prinášajú mu viacero benefitov. Tieto červené zázraky sú bohatým zdrojom vitamínov C, A, B, E.

 

Obsahujú vlákninu, ktorá pomáha prirodzenému tráveniu, plynatosti a hnačkám.  Antioxidant, ktorý jahody obsahujú môže prispieť k zníženiu zápalu kĺbov, ktoré často vedú k ochoreniam ako je artritída alebo choroby srdca.

Tvoj pes by mal jesť jahody aj preto, lebo posilňujú imunitný systém a pomáhajú pri regulácii telesnej hmotnosti.

Takže, teraz keď už vieš, že svojmu psovi môžeš ponúknuť chutné jahody, ako to urobiť? Najlepšie bude, keď mu jahodu nakrájaš na menšie kúsky. Kľudne môžeš jahody rozmixovať alebo roztlačiť vidličkou na pyré a pridať mu kúsok do stravy.

Rovnako ako s pridávaním akejkoľvek inej novej potraviny do stravy tvojho psa, poraď sa aj s tvojim veterinárom.

Zdroj: akc.org

 

 

Bruno ti odporúča:

Zakázané ovocie?

Prečo psy jedia trávu?

Môže pes zjesť surové vajce?

 

Tak čo! Aj ty sa so svojím psom podelíš o chutnú jahodu? Alebo si ju necháš len pre seba? Podeľ sa s nami a aj ďalšími psíčkarmi o skúsenosti s pridávaním ovocia do stravy tvojho psa v diskusii pod článkom, stačí sa len zaregistrovať tu. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!  A nezabudni si do profilu pridať tvojho psíka aj s fotkou, ktorá sa zobrazí v galérii našich štvornohých kamarátov, nech ti ho všetci závidia!

 

Páčil sa ti tento článok? Zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov na: 

Reklama
Blog Fórum