Zakázané ovocie?

Je toto jedlo „zakázaným ovocím“ pre psa? Občas to urobí každý, delíme sa so svojím psom o všetko. O gauč, papuče a aj o jedlo. Ublíži našim miláčikom kúsok šťavnatého jablka, ktoré mu v horúcich dňoch ponúkneme?

Zakázané ovocie?
Zdroj foto:
60650
Reklama

Môže môj pes zjesť toto ovocie?

 

ČUČORIEDKY

Toto malé ovocie je bohaté na antioxidanty a miluje ho mnoho psov.  Zamiešaj ich do domácich psích koláčikov alebo do jedla ako malý bonus. Jediný problém ktorý konzumácia čučoriedok psom prináša je modrý jazyk!

 

HROZNO

Hroznu a jeho sušenému produktu – hrozienkam, hovoríme veľké NIE pre psov. Stačí málo a môžu tvojho psa poslať rovno k veterinárovi. Veľa ľudí tvrdí, že hrozno proste ich psom chutí a nič sa mu po konzumácii nestalo. Ale načo riskovať! Nie je zatiaľ zistené prečo je tomu tak, ale neriskuj a o hrozno sa so svojím psom nedeľ! Následky bývajú katastrofálne a nadmerná konzumácie hrozna a hrozienok môže spôsobiť u psíka smrť.

 

AVOKÁDO

Avokádo môže spôsobiť žalúdočné ťažkosti u našich psov, ako sú vracanie alebo hnačka. Vinníkom je persin – vysokotoxická zložka, ktorú avokádo obsahuje. Túto zložku obsahujú aj semená, listy a kôra. Preto hovorím avokádu NIE.

 

POMARANČE

Citrusovú chuť pomarančov, niektoré psy doslova nemusia. Avšak veľmi striedma konzumácia pomarančovej dužiny, bez jadierok a kôry, môže pôsobiť blahodárne. Sú zdrojom vlákniny, draslíka, vápnika, železa a vitamínov A, C, B1 a B6.

 

 

FIGY

Figy spôsobujú u niektorých psov alergické reakcie. Konzumácia alebo už len kontakt, môže spôsobiť zápal kože, hnačku, alebo zvracanie.

 

BRUSNICE

Brusnice, ktoré obsahujú veľa vitamínu C, mangánu a vlákniny, môžu tvojmu psovi pomôcť v boji proti infekciám močových ciest. Surové brusnice psom veľmi „nevoňajú“, ale dusené, to je iný príbeh! Brusnice (samozrejme nie sladené) stačí zaliať malým množstvom vody a krátko podusiť. Malá lyžička alebo dve pridané k večeri, psíkovi ozvláštnia večeru a dodajú potrebné vitamíny.

 

BANÁNY

Sladučké banány psy jednoducho milujú! Obsahujú draslík, kopec sacharidov a pre psíka sú výborným zdrojom energie. Stačí ich pridať do receptu k obľúbeným domácim psím sušienkam a zdroj energie je vždy poruke.

 

JABLKÁ

Plátky jabĺk sú perfektná, chrumkavá maškrta pre tvojho psa. Sú zdrojom vitamínov A a C, takisto aj vlákniny. Treba si dať veľký pozor, aby psík nezjedol veľké množstvo jadierok, pretože obsahujú kyanid, ktorý môže viesť k otrave.

 

Samozrejme urobíš najlepšie, ak sa o konzumácii ovocia poradíš so svojim veterinárom.

 

Zdroj: Modern Dog magazine, Pixabay

 

Bruno Ti odporúča:

Pes ťahá na vodítku, ako ho to odnaučiť?

Môže pes zjesť jahody?

5 dôvodov, prečo je zázvor prospešný pre tvojho psa

Ako zlepšiť dych tvojho psa?

Veľa informácií o stravovaní svojich chlpáčov nájdeš aj na našej stránke v časti Čo psovi do misky, kde budú pribúdať články aj o barfovaní a samozrejme v Brunovom obchodíku, z ktorého ti odporúčam hlavne knižky BARF - krmeni psa prirozenou stravou a BARF - otazky a odpovedi. Tieto knižky by určite nemali chýbať u žiadneho BARFistu. Nájdeš tam kompletný návod ako začať a samozrejme aj veľa rád a receptov.

 

 

Vieš ešte o ovocí, ktoré by tvoj pes nemal jesť a nie je v tomto krátkom zozname? Alebo poznáš ovocie, ktoré je prospešné pre zdravie tvojho psíka? Podeľ sa o tvoje skúsenosti v diskusii pod článkom. Stačí sa len zaregistrovať tu. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU! Tešíme sa na tvoj príspevok wink

Ak sa ti tento článok páčil, zdieľaj ho aj medzi svojich priateľov:

Reklama
Blog Fórum