Ako zlepšiť dych tvojho psa?

Vôbec nie je nutné siahať po drahých umelých „mentolových“ kostičkách, či iných výmysloch dnešného priemyslu. Nehľadaj nikde inde, ako v tvojej kuchyni alebo chladničke. Je to také jednoduché a také lacné.

Ako zlepšiť dych tvojho psa?
Zdroj foto:
33190
1
Reklama

Ako zlepšiť dych tvojho psa?

 

Vôbec nie je nutné siahať po drahých umelých „mentolových“ kostičkách, či iných výmysloch dnešného priemyslu. Nehľadaj nikde inde, ako v tvojej kuchyni alebo chladničke. Je to také jednoduché a také lacné. Zničiť zápach z papuľky tvojho psíka bude od teraz hračka. Potrebuješ k tomu len pár byliniek alebo korenín. Mnoho z nich má antibakteriálne účinky, ktoré zlikvidujú baktérie v ústach tvojho psa. Stačí len najemno nakrájať čerstvé bylinky a pridať ich do jedla tvojho miláčika. Ak uprednostňuješ kŕmenie suchou stravou, pridaj do granúl trochu olivového alebo kokosového oleja a zmiešaj ho s bylinkami.

 

 

5 zázrakov, ktoré zlepšia dych tvojho psa za menej ako 2 eurá

 

Petržlenová vňať –  má silné antiseptické účinky, je vynikajúca pre svieži dych a celkovo pre trávenie, podporuje vylučovanie žlče. Navyše odstraňuje infekcie a zápaly. Slúži aj ako prevencia proti plynatosti.

Šalvia – ničí baktérie v ústnej dutine, pomáha liečiť rôzne zápaly či už zubov alebo celých úst. Pomáha pri bolestiach brucha, kŕčoch aj hnačkách.

Koriander – prirodzeným spôsobom čistí zuby, stimuluje ďasná a osviežuje dych. Pomáha pri nechutenstve a podporuje trávenie. Koriander je účinná zbraň v boji proti plynatosti a bolestiam žalúdka.

Cejlónska škorica – netreba si ju mýliť s čínskou alebo indickou, tie sa kvalitou aj vzhľadom dosť líšia. Tento zázrak pomáha rozpúšťať kúsky nestrávenej potravy a zabezpečuje jej správne trávenie. Aj škorica má silné antiseptické účinky, dokonca aj antibiotické. Pozor ale na kumarín, ktorý škorica obsahuje, je jedovatý pre pečeň a obličky. Takže pozor aby si to so škoricou neprehnal. Všetko s mierou.

Mäta – je prírodný osviežovač dychu. Stačí len najemno nasekať a pridať psíkovi do jedla. To bude parádny dych! Mäta pôsobí protizápalovo, podporuje trávenie, utišuje bolesti žalúdka a posilňuje nervovú sústavu.

 

Ak si nie si istý s používaním byliniek a korenín v strave tvojho psíka, poraď sa so svojim veterinárom.

Zdroj: happytailsspa.com

 

Bruno ti odporúča:

Pes ťahá na vodítku, ako ho to odnaučiť?

Kokosový olej - liek pre tvojho psa

Môže pes zjesť surové vajce?

Kurkuma - môže pomôcť tvojmu psovi v boji s rakovinou?

Čo psovi do misky

 

 

Aj ty si skúšal nejaké bylinky, alebo korenie, ktoré pomohlo tvojmu psíkovi zbaviť sa nepríjemného dychu? Áno? Pochváľ sa svojimi nápadmi v diskusii pod článkom! Zaujímajú ťa takéto typy článkov? Chceš svojmu psíkovi pomôcť pomocou byliniek alebo jedla? Zaregistruj sa v našej komunite milovníkov psíkov a o žiaden nový článok neprídeš! Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti tento článok páčil, zdieľaj ho aj medzi svojich priateľov:

Reklama
Kyyyra
pred 5 rokmi
mäta a zmena stravy ! my sme prešli na mäsové šťavnaté paté brit monoprotein a dych aj pes sa upravili :)
Blog Fórum