Kurkuma – môže pomôcť tvojmu psovi v boji s rakovinou?

Odhaduje sa, že viac ako 6 miliónov psov zomiera na rakovinu každý rok! (Bohužiaľ, tento údaj sa čím ďalej zvyšuje)

Kurkuma – môže pomôcť tvojmu psovi v boji s rakovinou?
Zdroj foto:
20213
1
Reklama

Kurkuma a tvoj pes

 

„Nová prelomová  štúdia publikovaná v časopise Anticancer Research dokazuje, že jedna z najsľubnejších prírodných látok pre liečbu rakoviny: primárny polyfenol v starovekom korení kurkuma známy ako kurkumín, má schopnosť selektívne zacieliť kmeňové nádorové bunky zákernej rakoviny, zatiaľ čo má malú alebo žiadnu toxicitu na zdravé kmeňové bunky, ktoré sú nevyhnutné pre regeneráciu tkanív a dlhovekosť.“ GreenMedInfo.com

To znamená, že narozdiel od chemoterapie, ktorá zničí aj zdravé bunky, kurkumín zasiahne len nádorové bunky v tele!

Odhaduje sa, že viac ako 6 miliónov psov zomiera na rakovinu každý rok! (Bohužiaľ, tento údaj sa čím ďalej zvyšuje)

Preto je kurkuma najdôležitejšia bylina na svete , ktorú môžeš pridať do stravy tvojho domáceho miláčika. Je najdôkladnejšie preskúmaná bylina v súčasnosti. Kurkuma a jej zloženie – kurkumín, má stovky potenciálnych prínosov pre zdravie a liečbu rakoviny. Pozorovaním sa zistilo viac ako 160 rôznych pozitívnych fyziologických zmien v tele cicavcov.

 

 

Príklady sily kurkumínu:

  • Má antioxidačné vlastnosti
  • Má anti-angiogénne vlastnosti
  • Má protinádorové vlastnosti
  • Posilňuje imunitný systém
  • Znižuje rast buniek
  • Zmení metyláciu DNA
  • Znižuje metastázy
  • Spomaľuje rast a delenie rakovinových buniek
  • Spomaľuje enzýmy, ktoré pomáhajú pri šírení rakoviny
  • Vyvoláva apoptózu tzv. bunkovú smrť

 

Ak použiješ čerstvý koreň kurkumy:

Pridanie ¼ čajovej lyžičky nastrúhaného koreňa kurkumy na 4 kg telesnej hmotnosti tvojho psíka môže nielen pomôcť zastaviť rakovinu, ktorá už klope na dvere, ale tiež pomáha posilňovať imunitný systém.

 

Ak použiješ kurkumový prášok:

„Aby boli zaistené stabilné dávky kurkumínu v krvnom riečisku, je potrebné rozdeliť dávku rovnomerne trikrát za deň. Zatiaľ čo presné dávkovanie u psov nebolo stanovené, štúdie používajú kurkumín v dávkach 500 - 3600 mg denne.“ – veterinárny imunológ, Dr. Jean Dodds a Diana Laverdure

 

Koreň kurkumy alebo kurkumový prášok, rýchlo miznú v krvi a sú zle absorbované cez tráviaci trakt. Aby bolo možné lepšie vstrebávanie kurkumínu, je najlepšie ho podávať v spojení s tukmi, ako je kokosový, olivový alebo rybí olej (kokosový olej: ½ čajovej lyžičky na 4 kg telesnej hmotnosti psa).

 

Pred zaradením kurkumy do jedálnička tvojho psa sa poraď aj so svojim veterinárom!

 

Odhaduje sa, že 5% ochorení na rakovinu je spôsobených geneticky a 95% je výsledkom životného štýlu a faktorov životného prostredia. Záleží len na nás, majiteľov psov, aby sme pre našich psov robili len to najlepšie a udržali ich v zdraví.

 

Zdroj: Dogs naturally magazine, Foto: Pixabay

 

 

Bruno ti odporúča:

Kokosový olej - liek pre tvojho psa

Môže pes zjesť jahody?

5 dôvodov, prečo je zázvor prospešný pre tvojho psa

Čo psovi do misky

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi, môžeš sazapojiť do našich súťaží. A nakupovať skvelé vecičky,  pre teba a tvojho miláčika v Brunovom obchodíku.

Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak ti článok pomohol a páčil sa ti zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov: 

Reklama
Jessyca
pred 7 rokmi
Dobry den rada by som sa opytala na koren kurkumy mam psikovy podavat 1/4 cajovej lyzicky na 4 kg hmotnosti 3 x denne alebo raz denne ? ma nador na plucach
Blog Fórum