Top 5 spôsobov, ako znížiť náklady na starostlivosť o vášho domáceho miláčika

Dajú sa vôbec znížiť náklady na starostlivosť o psíka? Stále nevieš ako na to? Je to jednoduché, stačí pár malých zmien a môžeš ušetriť stovky eur a aj zdravie svojho psa.

Top 5 spôsobov, ako znížiť náklady na starostlivosť o vášho domáceho miláčika
Zdroj foto:
11787
2
Reklama

Ako znížiť náklady na starostlivosť o vášho domáceho miláčika

 

Starostlivosť o psa často prináša aj záťaž pre našu peňaženku. Či už ide o stravu, starostlivosť o srsť, o zuby, veterinárne účty alebo nové hračky. A milovaný psí kamarát nám neprináša len radosť zo svojho bytia, ale aj hromadu výdavkov spojených s jeho potrebami.

Tu je preto 5 spôsobov, ktoré znížia náklady na starostlivosť o psa:

 

Kupuj len kvalitnú stravu

Skutočne kvalitné krmivá pre psíkov, alebo čerstvé mäso, môžu byť síce drahšie, ale v dlhodobom meraní je však táto cena len zlomkom toho čo môžeme v budúcnosti ušetriť. Zlá strava môže pre tvojho miláčika znamenať aj množstvo ochorení s ňou súvisiacich – ochorenie obličiek, strata srsti, problémy so zubami, zapáchajúca stolica a dokonca aj rakovina. Ak budeš svojho psa kŕmiť najlepšími potravinami s vysokou nutričnou hodnotou, výsledkom budú zdravé zuby a lesklá srsť. Ďalším plusom ak budeš dodržiavať odporúčané množstvo, ktoré závisí od veľkosti tvojho psa, pohybovej aktivity a veku, je predchádzanie rozšírenej obezity u psíkov, a tak ušetríš aj na účtoch u veterinára.

 

 

Zníž účty u veterinára

Kŕmenie tvojho psa vyváženou a zdravou stravou je jedna vec. Avšak pravidelné veterinárne prehliadky a očkovania sú kľúčom k udržaniu zdravia psíka a ušetria ti z dlhodobého hľadiska ďalšie výdavky. Navyše, ak sa zdravotné problémy podchytia už v rannom štádiu, môžeš predísť zdĺhavej a finančne náročnej liečbe.

 

Urob pre psa domáce „pamlsky“

Ak chceš ušetriť peniaze na drahých „pamlskoch“ pre psíka, ktoré často obsahujú veľmi malé percento mäsa upeč si vlastné!  Zmiešaj suroviny ktoré tvoj pes miluje, pridaj vajíčko, trošku múky, olivového oleja, vytvaruj a šup do rúry. Po prvé je to zábava, po druhé sám vieš čo svoju psíkovi dávaš zjesť a navyše je to oveľa lacnejšie ako „pamlsky“ z obchodu!

(V krátkom čase pre teba pripravujeme aj skvelé recepty na domáce maškrty pre psíkov wink)

 

Daj sterilizovať svojho psíka

Ak ti stačí len jeden psík, je to to najmenej čo môžeš urobiť, aby si zabránil neželanému množeniu s ktorým sú spojené ďalšie starosti a náklady. Sterilizácia alebo kastrácia je veľmi dôležitá, nielen aby sa zabránilo neželaným šteniatkam, ale aj pre zamedzenie ďalších a nákladných zdravotných problémov. Celé to obdobie hárania je pre psíkov a fenky veľmi stresujúce a môže ich to ovplyvniť aj psychicky. A čo je najhoršie, útulky už teraz praskajú vo švíkoch.

 

Kupuj len kvalitné hračky a doplnky

Vždy zváž či pre svojho psa kúpiš veľa hračiek z nekvalitnej a nebezpečnej gumy alebo menej z recyklovaných materiálov, ktoré sú zdravotne nezávadné, pravdepodobne aj kvalitnejšie, a majú dlhšiu životnosť. To ti tiež ušetrí veľa peňazí. Ekologické hračky a doplnky máme v ponuke nášho Brunovho obchodíka, pozri si našu ponuku:

 

 

Bruno ti odporúča:

13 znakov, podľa ktorých zistíš, či si závislý na svojom psovi

Pes pomáha v boji proti depresii

Psí park - patríš do neho aj ty s tvojím psom?

Brunov obchodík - to najlepšie pre tvojho psa

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

 

Ak sa ti článok páčil, zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov na:

Reklama
Zuzana - PesBruno.sk
pred 9 rokmi
Ahoj Katka! Charlie má alergiu na klasickú pšeničnú múku a lepok? Vyskúšaj kokosovú, špaldovú alebo mandľovú múku.
Katka
pred 9 rokmi
Ja by som Charliemu piekla, no čo dať miesto múky, ak má na ňu alergiu?
Blog Fórum