Pes pomáha v boji proti depresii

Depresia je veľmi nepríjemná choroba, ktorá v dnešnej dobe postihuje veľa ľudí. Našťastie, ak sa do života depresiou poznačeného človeka dostane pes, všetko môže byť inak. Trápiš sa depresiami? Pomôcť ti môže tvoj pes!

Pes pomáha v boji proti depresii
Zdroj foto: Patrick Hendry
21089
Reklama

Ako ti môže  pes pomôcť v boji proti depresii a smútku? Ľudia ktorí vlastnia psa majú týchto 6 výhod:

 

1. Psy ponúkajú bezpodmienečnú lásku a prijatie

Tvojmu psovi je jedno kto si alebo čo si urobil, jednoducho ťa príjme a bude milovať až do konca svojho života.

 

2. Psy menia naše správanie

Určite si bol niekedy bez nálady, smutný a bez chuti do života. No v tom prišiel tvoj pes, pritúlil sa k tebe a pozrel sa na teba tými šťastnými očami, ktoré hovorili za všetko. Zaručene ti to zdvihlo náladu!

 

 

3. Psy ťa dokážu rozptýliť

Každý potrebuje rozptýlenie ak nemá práve dobrý deň. Najjednoduchší spôsob ako sa presunúť mysľou inde, je myslieť na niečo iné! A je naozaj veľmi ťažké byť zarmútený, keď sa tvoj pes váľa po zemi s hračkou v papuľke, strká do teba aby si sa s ním konečne zahral. On veľmi dobre vie čo potrebuješ. wink

 

4. Psy podporujú dotyky

Masáže, maznanie, objímanie - tieto všetky dotyky preukázateľne znižujú stres a zlepšujú náladu. A dáva to zmysel. Maznanie sa s tvojím psom, ktorý ti so šťastím tvoju priazeň vráti, môže znižovať krvný tlak, srdcovú frekvenciu a zvýšenú hladinu serotonínu a dopamínu.

 

5. Psy nás robia zodpovednejšími

Tvoj pes je na tebe úplne závislý. Veď predsa ty mu dávaš jedlo, strechu nad hlavou, starostlivosť - potrebuje ťa! Pes ti úplne zmení tvoj deň. Pretože budeš musieť vstať a ísť s ním von, či sa ti to páči alebo nie - zdravie a šťastie tvojho chlpatého psieho kamaráta závisí len na tebe.

 

 

6. Psy znižujú náš krvný tlak

Vedel si že pravidelné maznanie s tvojim psom dokáže skutočne zlepšiť tvoje zdravie? Áno! Tiež znižuje krvný tlak a hladinu stresu. Ukázalo sa, že samotná prítomnosť psa je vo všeobecnosti prospešná pre naše blaho.

 

Tak čo? Máš ešte zlú náladu, si smutný a číha na teba depresia? Pozri sa na svojho psa a hneď je deň krajší smiley 

 

Zdroj: 3milliondogs.com, pixabay

 

 

Bruno ti odporúča:

Adopcia psa pomáha človeku bojovať s depresiou

5 výhod, ktoré ti prinášajú prechádzky s tvojím psom

13 znakov, podľa ktorých zistíš či si závislý na svojom psovi

Špeciálne pre single psíčkarov, ktorí chcú ísť na rande

Lifestyle

 

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

 

Ak sa Ti článok páčil, zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov na:

Reklama
Blog Fórum