5 výhod, ktoré ti prinášajú prechádzky s tvojím psom

Podľa prieskumu, len 33% psíčkarov priznalo, že chodí so svojím psom na prechádzky len výnimočne! To je šokujúce zistenie, pretože prechádzky s našim psom nám prinášajú tieto benefity.

5 výhod, ktoré ti prinášajú prechádzky s tvojím psom
Zdroj foto: Tucker Good
20055
Reklama

Prečo je pre nás a našich psov dôležitá každodenná prechádzka?

 

Počul si už o  prieskume, ktorý zistil, že len polovica psích majiteľov chodí so svojim psom na prechádzky aspoň raz za deň? A  33% z opýtaných dokonca priznalo, že chodia so svojimi psami na prechádzky len výnimočne. 

Chôdza má mnoho výhod, tak pre ľudí ako aj pre psov. Štúdie ukázali, že pre ľudí aj psov s nadváhou, už pravidelná 30 minútová chôdza trikrát týždenne môže znížiť krvný tlak, zvýšiť energiu, zlepšiť pocit zdravia a znížiť hmotnosť o 5% a u tvojho psa o 15%.

Tu je 5 dôvodov, pri ktorých môžeš ty a tvoj pes získať benefity z dennej prechádzky:

 

1. Posilňuje vaše puto

Denné prechádzky poskytujú pre teba a tvojho miláčika množstvo potrebného a užitočného času. Tento čas je skutočne dôležitý pre rozvoj psieho správania a poskytuje základ pre váš dôverný vzťah.

 

2. Pomáha dozerať na váhu

Vyraziť si na peknú, dlhú prechádzku ti môže pomôcť udržať kilá pod kontrolou a udržať si tak zdravie po celý rok.

 

 

 

3. Zlepšuje socializáciu

Prechádzky sú skvelým spôsobom pre teba a tvojho psa zažívať a vychutnávať si svet spoločne. Môžete zažiť dobrodružstvá na nových miestach a zároveň si užívať výhľady a vône okolo vás.

 

4. Zvyšuje fyzické a duševné zdravie

Existuje niekoľko zdravotných problémov u ľudí aj psov, ktoré možno zabrániť alebo liečiť pravidelným cvičením a zdravou výživou. Nehovoriac o tom, že vďaka prechádzke sa pes určite nenudí, je šťastný a ty máš o starosť menej s upratovaním okolo domu.

 

5. Znižujú osamelosť

Prechádzka osamote pre človeka alebo sedenie na dvore pre samotného psa znie naozaj osamelo. Kvalitná prechádzka s tvojim štvornohým kamarátom znižuje pocit samoty pre teba aj tvojho psa.

 

Rozhodol si sa chodiť na prechádzky so svojim miláčikom častejšie? Začni pomaly a postupne sa dopracuj k tomu, aby to bolo aspoň 30-60 minút prechádzky denne. Vyhýbaj sa však prechádzkam v extrémnej zime alebo extrémnych horúčavách a uisti sa, že máš vždy po ruke nejakú vodu. Tvoj pes a tvoje zdravie sa ti určite odvďačia. Pripravený? Tak do toho! smiley

 

 

Zdroj: positively.com

 

Bruno ti odporúča:

Chceš mať lepší život? Tak jedine so psom!

13 znakov, podľa ktorých zistíš, či si závislý na svojom psovi

Pes pomáha v boji proti depresii

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa Ti článok páčil, zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov na:

Reklama
Blog Fórum