Ako nám psy dávajú najavo, že nás milujú?

Väčšina majiteľov miluje svojich psov a správajú sa k nim akoby boli plnohodnotnými členmi rodiny - pretože to pre nich aj znamenajú! Niekedy sa to môže zdať ako jednostranný vzťah, ale naše psy nás milujú minimálne tak veľmi, ako my ich!

Ako nám psy dávajú najavo, že nás milujú?
Zdroj foto:
50145
Reklama

Kedy nám psy prejavujú svoju náklonnosť?

 

Väčšina majiteľov miluje svojich psov a správajú sa k nim akoby boli plnohodnotnými členmi rodiny - pretože to pre nich aj znamenajú! Našu lásku psom ukazujeme rôznymi spôsobmi, minimálne tým, že sa o nich pravidelne staráme, chováme, venčíme, kupujeme im rôzne príslušenstvo alebo hračky, hráme sa s nimi... Ale ako psy dávajú najavo ich lásku voči nám? Niekedy sa to môže zdať ako jednostranný vzťah, ale naše psy nás milujú minimálne tak veľmi, ako my ich! Tu sú spôsoby, ktorými dávajú najavo svoju náklonnosť:

 

#1 Pes s tebou spí

Pomáha to psovi udržiavať teplotu a pocit bezpečia. Je to takisto spôsob, akým ti tvoj pes ukazuje, že ťa ochraňuje a stráži. Chce byť v tvojej blízkosti a to je prirodzený spôsob ako prejavuje, že sa cíti pohodlne a vníma ťa ako svoju rodinu.

 

#2 Pes na teba skáče

Počas tohto typicky nežiaduceho správania, psy často skáču na ľudí, pretože ich majú radi a tešia sa. Keď sa vraciaš domov z práce, z behu či nákupu alebo aj keď opustíš byt čo i len na krátku chvíľu, pes je nadšený a teší sa z tvojho návratu. Aj keď je lepšie učiť psov prijateľnejší spôsob tešenia sa, v konečnom dôsledku treba toto správanie chápať ako prejav náklonnosti.

 

 

                                                                                                                 

#3 Vrtí chvostom

 Aj keď vrtenie chvostom nebýva v úplne každom prípade znakom šťastia, vrtenie na svojho majiteľa je všeobecne prejavom náklonnosti. Pokiaľ pes vrtí chvostom voľne, jeho reč tela vykazuje známky pohodlia a vzrušenia. Možno s istotou povedať, že psík je veľmi šťastný, že si nablízku a vôbec v jeho prítomnosti.

 

#4 Tvoj pes ťa všade nasleduje

Psy nasledujú svojich majiteľov z rôznych dôvodov, vrátane ich vedomia, že sú zvyčajne zdrojom ich jedla a prístrešia. Psy sú taktiež veľmi spoločenské zvieratá, ktoré jednoducho baví byť so svojim majiteľom. To, že ťa stále „prenasleduje“ a motká sa pod nohami je preto, že ťa miluje. Takže aj keď sa z času na čas stane, že sa ti pes snaží dostať do cesty, je dôležité si uvedomiť, že tvoj pes proste len potrebuje tvoju spoločnosť.

 

#5 Trochu drsnejšia hra

Zatiaľ čo sa zdá, že to prichádza často v najnevhodnejších chvíľach, naše psy dostávajú hravú náladu a pokúšajú sa s nami zápasiť. Je to ich prirodzenou metódou hrania sa! Ak si niekedy sledoval ako sa tvoj pes hrá s iným psom uznáš, že veľmi podobné správanie javí aj voči tebe. Zabáva so psom prostredníctvom neškodného „wrestlingu“ je určite bezpečná, umožňuje ti nový spôsob hry a udržuje tvoj vzťah so psom silným.

Zdroj: iheartdogs.com

 

Pevne veríme, že aj ty miluješ svojho psa, minimálne tak veľmi, ako on teba heart! Preto mu urob radosť a poteš ho hračkou z nášho obchodíka:

 

 

Bruno ti odporúča:

13 znakov, podľaktorých zistíš či si závislý na svojom psovi

Špeciálne pre single psíčkarov,ktorí chcú ísť na rande

Pes pomáha v boji proti depresii

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

 

Ak sa Ti článok páčil, zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov

Reklama
Blog Fórum