Žuvacia „kosť“ pre psa môže zabíjať!

Aj ty dávaš svojmu psiemu miláčikovi žuť surovú „kosť“ z kože? Nerob to! Prečo? Viac sa o tejto nebezpečnej zábavke pre tvojho psa dozvieš v článku.

Žuvacia „kosť“  pre psa môže zabíjať!
Zdroj foto:
124027
1
Reklama

Čo sa skrýva za pekným obalom žuvacej ´´kosti´´ pre psov?

 

Táto „kosť“ nie je vedľajším produktom hovädzieho mäsa, dokonca ani nie je vyrobená zo sušeného mäsa. Ide o surovú kožu, ktorá je vedľajší produkt ´´kožiarskeho priemyslu´´.

Kože z dobytka sú dodávané z bitúnkov do garbiarní, kde sa spracúvajú. A to chemickým kúpeľom, aby sa zabránilo znehodnoteniu počas prepravy. Nikto predsa nechce kúpiť čiernu, pokazenú ´´pochúťku´´ pre svojho psa!

V garbiarni sa kože namočia do chemických roztokov alebo do vysoko toxického sulfidu sodného, ktorý zbavuje kožu chlpov a tuku.

Vonkajšia vrstva tejto kože sa používa na výrobu tovaru ako sú autosedačky, oblečenie, topánky, peňaženky a podobne. Zatiaľ čo vnútorná vrstva je potrebná na našu obľúbenú ´´žuvaciu kosť´´.

Táto koža sa umyje a na rad prichádza bielenie v roztoku peroxidu vodíka alebo iných bielidiel; toto pomáha odstrániť zápach zhnitej kože.

Potom prichádza čas, kedy tento vybielený ´´vedľajší produkt z kože´´ prechádza svojim designom, aby vyzeral perfektne. Takéto ´´kostičky´´ potrebujú byť a aj voňať krásne, preto sa zafarbujú rôznymi farbivami a príchuťami. Farbia sa dokonca aj vrstvou oxidu titaničitého. Konzervujú sa benzoanom sodným...takže otrava pre nášho psa v malých dávkach...

Nakoniec sa finálny produkt ´´žuvacej kosti´´ lepí! Áno, lepom! Pri testovaní zistili prítomnosť: olova, arzénu, ortuti, soli chrómu, formaldehydu...

A takto vyrobený pet produkt sa dostáva do našich obľúbených obchodov, veď prečo neurobiť nášmu psíkovi radosť? Samozrejme malými písmenami na etikete si môžeš prečítať varovanie, že sa tvoj pes môže pri žuvaním udusiť alebo zablokovať pažerák a iné časti tráviaceho traktu.

A takto sa tieto produkty vyrábajú:

 

 

Zdroj: Rodney Habib

 


 

Ako teda upokojiť žuvacie potreby tvojho psa a zabaviť ho na dlhý čas?

 

Čo by si povedal na "žuvaciu kosť", ktorá sa nerozpadá, nesmrdí, nezanecháva škvrny, navyše sa stará o zdravie tvojho psieho kamaráta a vydrží aj niekoľko týždňov? Parohy majú všetky tieto vlastnosti a navyše obsahujú vápnik, fosfor, železo, draslík, horčík, kolagén, lipidy a glukosamín

Narozdiel od klasických žuvacích kostí, pri výrobe parohu, netrpí a nezomrie žiadne zviera, pretože je získavaný z prvotriednych zhodov parožia vysokej zvery. V predaji sú rôzne veľkosti, takže si svoj paroh nájde malé šteniatko alebo aj veľký psí obor.

Ak aj teba nadchli tieto parohy tak ako nás, utekaj do Brunovho obchodíka a si objednaj túto zdravú, žuvaciu zábavu pre tvojho chlpáča.

 

 

Bruno ti odporúča:

Pes ťahá na vodítku, ako ho to odnaučiť?

Kategória - Čo psovi do misky

Kategória - Zdravie a starostlivosť

Prečo psy jedia trávu?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

 

Tešíme sa na teba, nášho nového člena, ktorému psy nie sú ľahostajné wink

 

Ak sa ti článok páčil, zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov:

Reklama
Mika
pred 4 rokmi
Máte úplnú pravdu. Tie kosti sú hrozné. Už žiadnu svojmu psovi NIKDY nekúpim.
Blog Fórum