Parohy pre psov – Čo by si mal vedieť predtým, ako ich dáš obžúvať svojmu psovi?

Žuvacie parohy z jeleňa či daniela. Sú pre psov naozaj také skvelé? Čo je na nich také úžasné, že ich naše psy milujú? Kde sa dajú zohnať? Ak aj teba trápia tieto otázky tak čítaj ďalej.

Parohy pre psov – Čo by si mal vedieť predtým, ako ich dáš obžúvať  svojmu psovi?
Zdroj foto: pesbruno.sk
34130
Reklama

Parohy pre psy

 

Hryzenie a žuvanie je pre psa dôležitá činnosť, ktorú by určite nemal zanedbávať. Kráti si ňou voľné chvíle, udržuje zuby silné, čisté a hlavne, pri hryzení sa do tela psíka vyplavujú endorfíny, ktoré ho robia šťastným a spokojným.

 

Preto je dôležité, psovi túto prospešnú činnosť nezakazovať. Určite ale nechceš, aby týmto spôsobom relaxoval na tvojich nových topánkach alebo na rohu skrine wink

 

Práve preto je dôležité aby si pes vybil „žuvaciu energiu“ na niečom, čo je na to určené.

 

 

Pri hryzení sa do tela psíka vyplavujú endorfíny, ktoré ho robia šťastným a spokojným

 

 

Na Slovensku sú veľmi obľúbené rôzne žuvacie kosti z chovateľských potrieb. Okrem toho, že niektoré psy ich dokážu schrúmať za pár minút, zloženie týchto „vecí“ ťa určite prekvapí a žiaľ, nie v dobrom. Bližšie sme sa tejto téme venovali v článku Žuvacia „kosť“ môže zabíjať!

Čo by si povedal na "žuvaciu kosť", ktorá sa nerozpadá, nesmrdí, nezanecháva škvrny, navyše sa stará o zdravie tvojho psieho kamaráta a vydrží aj niekoľko týždňov? Ak sa ti táto predstava páči tak čítaj ďalej.

 

 

Zdravý relax

Okrem upokojujúcich účinkov majú parohy aj iné zdravotné benefity. Obsahujú všetky potrebné živiny ako vápnik, sodík, horčík, fosfor a železo a navyše majú len 0,1% tuku. Narozdiel od kostí nezaťažujú žalúdok a preto sú vhodné aj pre psy s problémovým trávením. A navyše sú dobré pre zuby a ďasná tvojho psa.

 

 

Aké parohy si vybrať a kde ich zohnať?

Poľovníci podľa zhodov zisťujú a hodnotia kvalitu populácie vysokej zvery. Práve preto je zber týchto parohov zakázaný a hrozí zaň pokuta až do výšky 3-tisíc eur. V dnešnej dobe je už viacero firiem, ktoré s poľovníkmi spolupracujú a následne pripravujú tieto úžasné vecičky.

My v Brunovom obchodíku uprednostňujeme kvalitu a podporujeme naše lokálne firmy.

 

Návrat k prírode

Parohy, ktoré zoženiete v Brunovom obchodíku sú 100%-ným prírodným produktom. Nenachádzajú sa v nich žiadne umelé prídavky, farbivá, chemikálie či konzervačné látky.

Jedná sa o parohy z najkvalitnejších zhodov, kde každý výrobok je precízne ručne spracovaný a prebieha ekologicky v súlade s prírodou. Keďže sa jedná o zhod, pri výrobe netrpia a nie sú zabíjané žiadne zvieratá.

Napriek tomu, že k nám tieto parohy prichádzajú priamo z lesa, sú ako stvorené pre život v domácnosti. Nezapáchajú a nespôsobujú neporiadok, pretože sa netrieštia.

 

 

Pri výrobe netrpia a nie sú zabíjané žiadne zvieratá

 

V našej ponuke nájdete parohy rôznych veľkostí určené pre šteniatka, ale aj pre obrie plemená. Okrem klasických parohov tam nájdete aj parohy zrezané, kde je týmto zabezpečený jednoduchší prístup k dreni, ako aj rôzne hračky zložené z parohu a bavlneného lanka.

 

A to najlepšie na záver. Paroh vydrží veľmi dlhú dobu pes sa s ním dokáže zabaviť veľké množstvo hodín, niekedy až týždňov.

 

 

 

Reklama
Blog Fórum