5 miest na kúpanie so psíkom na Slovensku

Počas horúcich letných dní sa chcú schladiť nielen páničkovia, ale aj psíci. Vytipovali sme pre teba pár overených miest, kde kúpanie so psíkom nie je zakázané.

5 miest na kúpanie so psíkom na Slovensku
Zdroj foto:
29204
3
Reklama

Zlaté piesky

Známe Zlaté piesky v mestskej časti Ružinov majú všelijaké zákutia. Jazero je obkolesené piesočnou plážou a vyznačuje sa čistou vodou bez veľkého množstva rias. Z jedenj strany jazera sa nachádza športovo-rekreačný areál so stravovacími a ubytovacími možnosťami. Tu funguje aj vodná záchranná služba. So psíkom sa treba ísť kúpať do kľudnejšej časti jazera z druhej strany. V okolí je dostatok stromov, kde sa chlpáči môžu ukryť do tieňa. Dostaneš sa sem MHD alebo aj autom. Parkovanie je bezplatné. Jedinou nevýhodou je množstvo ľudí, takže ak chcete mať kľud,treba prísť skôr ráno alebo až podvečer.

 

 

Rusovské jazero

V prostredí lužných lesov a mestskej časti Bratislavy, Rusovciach sa nachádza prírodné jazero so štrkopieskovým dnom. Dá sa sem dostať tak, že zaparkuješ pri kaštieli a prejdeš cez Rusovský park až k vode. Voda je pomerne čistá, pláže trávnaté a dá sa tu aj opekať. Nie sú tu však bufety ani toalety, keďže ide o neoficiálne miesto na kúpanie.

 

 

 

 

 

 

Slnečné jazerá - Senec

V tejto lokalite sme ešte neboli, ale odporúčil nám ju náš kamoš Rocky. Na Slnečné jazerá psíkov nepustia, no ak pôjdeš zo Senca smer obec Reca, nachádza sa tam bágrovisko s krásne čistou vodou a kamienkovou plážou.

 

 

Jazierka pri obci Lipovec

Nachádzajú sa tu dve jazierka, jedno pomerne veľké a členité obkolesené lesíkom. V jeho okolí sa leží na tráve a dajú sa tu nájsť aj ohniská na opekanie. Kúsok vedľa je novšie jazero so štrkopieskovým dnom, ktoré vzniklo pri ťažbe štrku. Voda je krásne čistá, ale pozvoľný vstup je len z jednej strany a ležíš na štrku bez možnosti tieňa. Na jazierka sa dostaneš, keď z hlavného ťahu smer Vrútky-Žilina odbočíš na obec Lipovec, za mostom odbočíš doprava smerom na štrkovisko a cez podjazd diaľnice opäť doprava.

 

 

Vodné dielo Žilina

Táto umelo vytvorená vodná plocha sa nachádza kúsok od Žiliny a slúži na výrobu elektrickej energie.V jej okolí sa nachádza mnoho chatiek, niekoľko bufetov, športový areál s reštikou, plážou a športoviskami. Okolo hrádze sa dá super korčuľovať a bicyklovať. Vo vode sa nachádzajú rybičky, keďže hrádza je postavená na rieke Váh. Psíkovia a aj niektorí ľudia sa sem chodia hojne kúpať, plocha je dosť veľká. Dostaneš sa sem z hlavnej cesty smer Vrútky-Žilna, v Žiline za benzínkou prvá odbočka vpravo, zídeš z kopčeka, odbočuj 2x doprava a si tam.

 

 

Počuli sme, že kúpať so psíkom sa dá aj vo Veľkom Bieli, na Duchonke alebo Zelenej vode. Ak s tým máš skúsenosti, poraď nám ďalšie miesta, kde sa dá vyblázniť aj s chlpáčom. wink

 

 

 

Ak ťa zaujímajú tipy na výlet s tvojim psíkom sleduj pravidelne náš blog Tipy na výlet.

 

Reklama
dvojtula
pred 7 rokmi
Trencin - Zamarovce ...plaz na Vahu, rameno Vahu pri Skalke nad Vahom...jazierko...vlastne popri Vahu v celom Trencine????
MajkaSramka
pred 8 rokmi
U nas je najoblubenejsie miesto Zelena voda, samozrejme mimo vyhradeneho arealu, tam psikovia nesmu ale mimo je este vela miest a plazi, voda byva fantasticky tepla, I ked miestami je plna rastlin, ale da sa to zvladnut. Su tam aj stromy, cize da sa schovat do chladku. Naozaj jedno z najsuper miest :)
Simonka
pred 8 rokmi
Na zelenej vode som bola aj ja so svojim psikom. Trosku si poplaval bo vode, vyhrial na slniecku a isli sme ????
Blog Fórum