Dvadsať dôkazov, že si pravý psičkár, od Gemmy Correllovej

Gemma Correllová si získala moje srdce svojimi čarovnými ilustráciami psov. Vo svojej knihe spísala „20 dôkazov, že ste psičkár“ a ja som sa rozhodla k tomu napísať pár vlastných postrehov zo života s mojim Brunom. Stotožňuješ sa s nimi aj ty?

Dvadsať dôkazov, že si pravý psičkár, od Gemmy Correllovej
Zdroj foto: Olivia Hutcherson
13422
Reklama

Dvadsať dôkazov, že ste psičkár, od Gemmy Correllovej

 

Gemma je úžasná ilustrátorka, karikaturistka, spisovateľka a všestranný malý človek, ako o sebe tvrdí. Pre nás psičkárov vytvorila parádnu knihu, do ktorej si môžete čarbať, koľko len chcete. Samozrejme, bude vás pri kreatívnej chvíľke viesť vtipnými komentármi a ilustráciami.

Keď som zbadala túto knihu v mojom obľúbenom kníhkupectve, povedala som si, že ju musím mať aj u nás v obchodíku. Veď určite sa nájde hromada z vás, ktorí si fičia na rôznych antistresových maľovankách tak ako ja. laugh

 

Foto: PesBruno.sk

V úvode tejto kniho-maľovanky ma zaujal pohľad Gemmy na psičkárov.

Pred pár rokmi by som si nad týmito tvrdeniami iba poklepkala po čele. Ťuťu-muťu a jezisiiii, citoslovcia, ktorými častovali crazy psičkári šteniatkovského Bruna, ma neuveriteľne rozčuľovali. No potom to vypuklo! Stala som sa psičkár ako hrom! heart Netvrdím, že so všetkými týmito bláznovstvami súhlasím, no poďme sa na to spoločne pozrieť. Prikladám pár komentárov od mojej osoby, paničky vášho-môjho Bruna.

 

1. Oslavujete narodeniny svojho psa. Jasnačka! Aj torta musí byť. wink

 

2.Máte telefón plný fotiek svojho psa – ťažko by sme tam našli fotky svojich priateľov a rodiny. Deväťdesiat percent obsahu môjho telefónu sú fotky Bruna, nestíham to zálohovať. laugh A fotiek musí byť kopec, kým pán model Bruníček hodí tú správnu pózu. Väčšinou sa tvári, akoby trpel bremenom celého sveta alebo ako big boss talianskej mafie. Klasika – Bruno!

 

3. Jete lacné jedlá, zatiaľ čo váš pes sa stravuje ako princ. Je pravda, že lososa má môj Bruno častejšie ako ja.

 

4. Neprestajne máte na sebe chlpy a sliny. Rada nosím tmavé oblečenie, no teraz, keď vychádzam z domu, som celá chlpatá. Musím poznamenať, že tie chlpy nepatria mne, ale tuto Brunovi. Takže vďaka za lepiace kotúčiky, ktoré sa o Brunove chlpy postarajú. laugh

 

5. Na sviatočné pohľadnice sa podpisujete vy aj váš pes. Keby len na sviatočné, ale aj na svadobné! Bruno je predsa súčasť našej rodiny.

 

6.Vaša nádoba na sušienky je plná psích dobrôt. Nádoba, vrecká kabáta, ale aj všetky kabelky majú svoj obsah zaplnený čo i len jedinou maškrtou.

 

7. Vaším najobľúbenejším obchodom je zverimex. Našťastie, máme už vlastný „zverimex“, teda Brunov obchodík, kde všetky produkty vyberáme spoločne s Brunom.

 

8.Je vám za ním smutno, aj keď vám zmizne z dohľadu len na niekoľko minút. Jasné, že je, keď sa o neho starajú „starí rodičia“ , zatiaľ čo máme iné povinnosti, sme v kontakte nonstop. Rozbory hovienok počas telefonátu sú u nás bežnou realitou. smiley

 

9. Žiarite, keď sa váš pes túli k niekomu inému. Bruno sa túli ku každému, až príliš! Takže s tým som úplne v pohode.

 

10. Máte plné vrecká vrecúšok na psie výkaly. Áno, je to tak. Aj napriek všetkým zásobníkom na „sáčky“ sú ich moje vrecká plné. Som predsa zodpovedná psičkárka a Brunove bobčeky poctivo zbieram.

 

11. Keď ste sami, rozprávate sa so svojím psom. A nielen keď sme sami. Bruno je totižto veľmi zhovorčivý pes. Stačí si pozrieť toto VIDEO.

 

12. Viac peňazí miniete na účes svojho psa ako na svoj. Toto pre nás, našťastie, neplatí. laugh

 

13. Váš pes má vlastnú internetovú stránku a facebookový profil. Keby len stránku! Ale aj obchod. :D www.PesBruno.sk, www.BrunovObchodik.sk, https://www.facebook.com/pesbrunosk/ , Instagram je samozrejmosť https://www.instagram.com/pesbrunosk/

 

14. Vaša e-mailová adresa je psickar@milujempsy.sk. Takmer správne. Môj e-mail je osobnejší tomu môjmu psovi zuzana.gazdikova@pesbruno.skcheeky

 

15. Naučili ste sa štrikovať len preto, aby ste svojmu psíkovi mohli upliesť zimné svetre. Chvalabohu, má Bruno hrubú kožu aj srsť a svetre mu štrikovať nemusím.

 

16. Sociálny život (alebo jeho absencia) sa točí okolo vášho psa. Yes! Preto čítaš tento blog!

 

17. Pohovka a stoličky sú plné psov. To nič, sadnete si na dlážku. A ľahnem si na koberec. crying

​Foto: PesBruno.sk

18. Váš budík je vlhký nos na čelo a tri oblízania tváre. U nás je to opačne. Bruna budím ja, veľmi rád dlho vyspáva ako jeho pánko. wink  No slovo „PAPAŤ“ zaberá vždy, na oboch.

 

19. Na koberčeku pred vchodom máte napísané: „Utrite si labky.‟ Nedávno, keď som vyberala nový koberček, som mala presne túto dilemu. Koberček s labkami alebo obyčajný nudný koberček. Tentoraz vyhral nudný koberček.

 

20. Odkedy ste si doniesli psa, nemali ste na nohách dve rovnaké ponožky. Toto je skôr otázka pre Brunovho pánička. Moje ponožky sú skôr dierkované, pretože Bruno miluje ponožkovú vojnu.

 

 

 

 

 

A čo vy? Stotožňujete sa s charakteristikou psičkárov od Gemmy Correllovej? Dajte nám vedieť a napíšte svoje pocity do komentárov pod článkom.

 

P.S. knihu Čarbanice pre psičkárov si kúpite tu:  

 

Zuzana Gazdikova
Zuzana Gazdikova
Som najväčší rozmaznávač a nedobrovoľne-dobrovoľný „kazič“ výchovy vášho-môjho psa Bruna. Milujem dobrú kávu a najlepšie sa cítim na horách, aj keď vyštverať sa na nejakú mi dá vždy zabrať :D Mám na starosti Brunov obchodík a spoločne s Brunom a Hildi vyberáme tie najlepšie produkty, ktorými vždy radi potešíme vás a vašich chlpáčov. Ak máte skvelý nápad a milujete psov, pokojne mi napíšte a niečo spolu vymyslíme ;) zuzana.gazdikova@pesbruno.sk
Reklama
Blog Fórum