6 tipov ako ochrániť labky tvojho psa počas horúceho leta

Horúce letné dni priam volajú po prechádzkach. Avšak pozor na labky tvojho psa! Rozpálené chodníky im môžu spôsobiť vážne zranenia. Prečítaj si ako ich ochrániť.

6 tipov ako ochrániť labky tvojho psa počas horúceho leta
Zdroj foto: Camylla Battani
14307
Reklama

6 tipov ako ochrániť labky tvojho psa počas horúceho leta

 

Nie je nič krajšie ako si leto vychutnať plnými dúškami. Správny psičkár neodolá a kamkoľvek ide, vezme aj svojho psa. Nie je na tom nič zlé, ale je veľmi dôležité, aby pritom dbal na jeho pohodlie a bezpečie. Vysoké teploty môžu prechádzku rýchlo zmeniť na bolestivý zážitok. Ak neudržíš ruku na chodníku dlhšie ako 10 sekúnd, porozmýšľaj nad tým, ako sa asi cíti tvoj psík. Horúci asfalt môže mať za následok nepríjemné popáleniny vankúšikov.

 

A preto ti ponúkame 6 tipov ako ochrániť labky tvojho psa a pritom si užiť skvelé leto.

 

Ochráň labky svojho psa

 

1. Plánuj prechádzky na najchladnejšie chvíle dňa

Jar, leto či jeseň sú skvelé ročné obdobia na dlhé prechádzky pod slnečnou oblohou. Avšak počas leta je dôležité zamýšľať sa, kedy sa na prechádzku vydať. Najlepší čas, kedy zabezpečíš, že tvoj pes si nespáli labky, je skoré ráno a naopak neskorý večer. Určite sa vyhni prechádzkam v obedných alebo v popoludných hodinách, kedy je teplota vzduchu najvyššia.

 

Pretože čím vyššia teplota vzduchu, tým vyššia teplota chodníka! Auč!

 

2. Čím hrubšie vankúšiky, tým lepšie

Počas chladných dní vezmi svojho psa okrem iného terénu aj na prechádzku po chodníku. Tvrdý a drsný podklad prirodzene spevňuje vankúšiky na labkách, čím sa stávajú hrubšími a odolnejšími proti poškriabaniu či spáleniu v horúcich dňoch.

 

3. Keď je teplo, zostaň na tráve

Ak predsa len musíš ísť von uprostred dňa, preferuj pod nohami trávu a nad hlavou tieň. Iba tak naozaj ochrániš nie len labky, ale aj celého chlpáča a tiež sám seba. Vyhýbaj sa chodníkom, alebo akejkoľvek dlažbe, ktorá môže byť rozpálená. Park plný stromov a tieňa je úplne perfektné miesto na popoludné venčenie.

 

4. Labky treba hydratovať

Ak má pes dostatočne hrubé vankúšiky, môže sa stať, že budú náchylnejšie na vysúšanie, praskanie či porezanie. Suché labky sa rýchlejšie spália. Preto je hydratácia tak dôležitá. V horúcich dňoch môžeš labky pokojne natierať aj každý deň. Ochranný krém na labky neškodí ani v prípade, že ho pes olíže. A využiť ho môžeš aj na suchý, popraskaný nos.

 

Ochranný krém chráni labky nie len v lete, ale aj v zime. Ľad, sneh, asfalt, piesok, skaly, štrk či posypová soľ – to všetko denne namáha labky tvojho psa.

 

 

 

5. Psie papučky

Psie topánky sú taktiež alternatívou, ako pomôcť psovi pri ochrane labiek. Chránia nie len pred horúcim asfaltom, ale sú vhodné aj do zimy a na športy v prostredí, v ktorom dostávajú labky riadne zabrať. Takúto ochranu pred nebezpečenstvom však neocení každý pes, niektoré psy ich jednoducho neakceptujú a chôdza v nich im môže byť nepríjemná.
 

Uisti sa, že si psovi vybral správnu veľkosť papučky, iba tak mu zabezpečíš komfortnú prechádzku. Psa privykaj na papučky ešte pred samotnou prechádzkou či inou aktivitou. Pamätaj, že pes sa pomocou labiek ochladzuje, preto mu topánočky obúvaj len na nevyhnutnú dobu.

 

6. Kontroluj a čisti labky tak často, ako sa len dá

Počas horúcich dní pravidelne kontroluj labky svojho psa. Sleduj či nie sú poškodené nechty, či sa v medzivankúšikovom priestore nenachádzajú kamienky, štrk či iné nečistoty. Vlhkou handričkou labky očisti. Ak máš podozrenie na zranenie, neváhaj a navštív veterinára.

 

Dodržiavanie týchto 6 tipov ti zabezpečí, že si tvoj pes bude vychutnávať prechádzky aj v tých najhorúcejších chvíľach roka. Uisti sa, že okrem labiek, chrániš pre vysokými teplotami celého svojho psa bez rozdielu a tak si užijete spolu veľa pekných momentov. Prajeme krásne leto!

 

Zdroj: http://petslady.com

Bruno odporúča

15 psích plemien, ktoré milujú horúce počasie

Test s vajíčkom v rozpálenom aute ti ukáže, prečo by si v ňom nemal nechávať svojho psa

Pes - úpal, prehriatie organizmu

Nezabi svojho psa

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum