15 psích plemien, ktoré milujú horúce počasie

Stojíš pred rozhodnutím aké šteniatko si priniesť domov? Máš rád teplo a aktívny život? My ti poradíme. Prinášame zoznam 15tich plemien, ktoré milujú leto rovnako ako ty.

15 psích plemien, ktoré milujú horúce počasie
18769
Reklama

15 psích plemien, ktoré milujú horúce počasie

 

Ak si milovník leta a vysokých teplôt, zároveň vášnivý psíčkár a stojíš pred rozhodnutím nového štvornohého člena do rodiny, prečítaj si náš článok o vhodnom plemene práve pre teba. Turistika, beh či iný druh aktivity v letnom období nie je vhodný pre každého psa. Vybrali sme 15 plemien, ktoré vďaka svojej stavbe tela a typu srsti, sú ideálnymi spoločníkmi do horúcich dní.


To, čo psa predurčuje na život v horúcich dňoch je hlavne o štruktúre jeho tváre, veľkosti a stavbe tela a type srsti. V skratke povedané, tropické teploty neznášajú dobre brachycefalické plemená, psy s mohutným a ťažkým telom a psy s podsadou.

 

Tu je zoznam 15tich najideálnejších psích plemien vhodných do teplého počasia:

 

#1 Border Kólia (Border Collie)

Border kólie sú pravdepodobne jedným z najlepších pracovných plemien v súčasnej dobe. A schopnosť zvládať teplo ich zdvíha na hodnote. Majú nekonečnú energiu, tréning je pre nich náplňou života, preto ich nadšenie pre akúkoľvek prácu aj v tých najhorúcejších podmienkach je tou najlepšou voľbou pre nadšencov psích športov.

 

 

 

#2 Austrálsky dobytkársky pes (Australian Cattle Dog)

Plemeno využívané pri chove dobytku. Aj v najhorúcejších mesiacoch roka je plný energie. Ak zrovna nepracuje na farme, je výborným spoločníkom na turistiku a absolútne vhodným psom na bežný život bez ohľadu na počasie.

 

 

 

#3 Nemecký krátkosrstý stavač (German Shorthaired Pointer)

Pracovné plemeno s veľkou chuťou pracovať. Pôvodne vyšľachtený na poľovné účely, jeho extrémne krátka srsť je ideálna do horúceho počasia.


 

 

#4 Americký vodný španiel (American Water Spaniel)

Vodné plemeno, ktoré vyniká nielen pri love, ale aj pri mnohých ďalších športoch. Nekonečná láska k vode ho predurčuje k tomu, aby mal v obľube aj teplé obdobie roka. Je o ňom známe, že vo vode dokáže stráviť celé hodiny!

 

 

 

#5 Airedale teriér (Airedale Terrier)

Patrí medzi najväčšie plemená z teriérov. Rovnako ako ostatným z jeho skupiny, aj jemu sa dobre darí v horúcom počasí. Jeho typ srsti mu umožňuje ľahkú letnú údržbu.

 

 

 

#6 Vipet (Whippet)

Patrí medzi stredne veľké chrty určené na poľovné a športové účely. Vďaka svojej tenkej srsti a stavbe tela je ideálny do horúcich podmienok. Hoci vyžaduje pravidelný tréning, vie aj excelentne relaxovať v čase mimo aktivity.

 

 

 

#7 Čivava (Chihuahua)

Pochádza z teplého podnebia Mexika, preto sú do tepla priam ideálne. Pre ich rozmery, ich môžeš vziať kamkoľvek a sú dokonalo šťastné, či už sa s tebou váľajú na pláži alebo opaľujú v parku na tráve.


 

 

#8 Vižla (Vizsla)

Toto aktívne poľovnícke plemeno je ideálne pre horúce počasie. Sú to neuveriteľní bežci, rovnako turistickí spoločníci. Ich krátka srsť ich predurčuje na život v teplých oblastiach.

 

 

 

#9 Taliansky chrtík (Italian Greyhound)

Patrí medzi najvhodnejšie plemená do horúcich dní. Ich drobné telá a tenká vrstva krátkej srsti im neposkytuje veľkú ochranu pred chladom, zato v lete si vychutnávajú život vonku. Sú to skvelé bytové psy, pretože pĺznu len minimálne.


 

#10 Čínsky chocholatý pes (Chinese Crested)

So srsťou či bez nej, sú ideálnou voľbou do teplého podnebia. Treba byť však opatrný, pri bezsrstej verzii ho musíš pred prechádzkou natierať opaľovacím krémom, aby si ho ochránil pred priamymi slnečnými lúčmi.


 

#11 Doberman (Doberman Pinscher)

Títo majestátny strážcovia na sebe nesú krátku srsť, sú ideálny do teplého počasia. Sú vynikajúcimi strážcami, turistami a bežcami, nemajú problém vykonávať športy aj v horúce dni.


 

#12 Ibizský podenco (Ibizan Hound)

Poľovnícke plemeno pochádzajúce zo Španielska, je veľmi aktívny a inteligentný. Jeho stavba tela a krátka srsť mu pomáha počas behu v teplom počasí udržiavať jeho telo stále chladné.

 

 

#13 Anglický chrt (Greyhound)

Plemeno využívané predovšetkým na lov a preteky, jeho krátka srsť mu pomáha počas aktivity zostávať stále chladným. Z tohto dôvodu sa mu dobre darí v teplom ročnom období.

 

 

 

#14 Weimarský stavač (Weimaraner)

Ide o nemecké poľovnícke plemeno známe svojím jedinečným sfarbením. Je to veľmi aktívny a inteligentný pes, ktorý sa v teplom ročnom období vôbec necíti nekomfortne. On si priam užíva tréning a turistiku v horúce dni.

 

 

 

#15 Austrálska Kelpia (Australian Kelpie)

Patrí medzi prominentné pracovné a pastierske plemená. Ako napovedá názov, pochádza z horúcej Austrálie, preto vyniká v aktivitách počas horúcich letných dní.

 

 

Zdroj: http://iheartdogs.com

 

 

 

 

Bruno odporúča

Top 10 rebríček najlenivejších plemien psov. Súhlasíš s ním?

8 plemien psov vhodných pre alergické deti. Ktoré sú to?

7 tipov ako vybrať pre svojho psa toho najlepšieho veterinára

Dodrž týchto 7 zásad a turistika s tvojím psom nebude nikdy krajšia

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum