Plávanie so psom len 7 km od Bratislavy, na štrkoviskách v obci Rovinka

Keď plávať tak jedine so psom. Ale kam? V okolí Bratislavy je tých jazier viacej, ale nie každé je také pekné a čisté ako tie v Rovinke. Prečítaj si ako sa k nim dostať.

Plávanie so psom len 7 km od Bratislavy, na štrkoviskách v obci Rovinka
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
8153
Reklama

Plávanie so psom len 7 km od Bratislavy, na štrkoviskách v obci Rovinka

 

Len cca 7 km za Bratislavou sa nachádza malá obec Rovinka. Na jej úplnom konci sa zase nachádza pre mnohých schované štrkovisko Nové Košariská I. Ľudia ho často poznajú aj pod názvom Veľké Košariská. Ak má tvoj pes rád vodu a plávanie, je to to pravé miesto pre vaše spoločné letné vyžitie.

 

Hoci je jazero z väčšej časti už oplotené, stále sa tu nachádza udržiavaná verejná pláž, rovnako skryté súkromné miesta, kde vás nebude nikto vyrušovať. Je len na tebe, čo si vyberieš.

 

V lete

Na pláži je cez leto naozaj plno, napriek tomu tu nie je pes zakázaný. Využiť môžeš bufet s občerstvením alebo si tiež požičiať vodný bicykel. Voda je vďaka štrkovému podlažiu super krásne čistá, žiadne riasy a v lete príjemne vyhriata.

Foto: Karolína Dobiašová

Ak preferuješ samotu, tiež si tu nájdeš svoj kútik. Ak sa od verejnej pláži poberieš smerom doľava, nájdeš pomedzi stromy miesta, ktoré budú patriť iba tebe. Tie odporúčam hlavne pre majiteľov dlhosrstých psov (ako sme my). Aby svojou očistou po kúpaní neobťažovali nehybne ležiace opálené telá. smiley

 

 

 

 

Miesto si tu nájdu aj psičkári nudisti. Komunita nudistov si privlastnila a upravila kúsok pláže, ktorá sa nachádza od verejnej pláže smerom doľava asi 3 minúty chôdze.

Foto: Karolína Dobiašová

 

Mimo sezónu

A ak sa tvoj pes rád kúpe aj mimo letné obdobie, odporúčam sem prísť mimo sezónu. V tú dobu tu takmer nikoho nestretneš (len nás smiley ), voda je tu mimo teplé mesiace krásna priezračná a azúrovomodrá.

 

A ako sa sem dostať?

Ak sa sem chceš dopraviť autom, hoci jazero patrí pod obec Rovinka, zájsť musíš až do Dunajskej Lužnej, tu odbočíš doľava na ulicu „Košariská“ (môžeš sa zastaviť na veľmi chutnej a obľúbenej zmrzline) a pri železničnej stanici opäť doľava. Smerom doprava sa nachádza jazero Malé Košariská, ktoré je tiež veľmi obľúbené, psom povolené, ale taktiež omnoho viac zaľudnené.

Foto: Karolína Dobiašová

Ak sa sem vydáš autobusom a potom peši, môžeš vystúpiť v Rovinke na poslednej zástavke s názvom VVPT (výskumný ústav), prejsť po Jazernej ulici až na samotný koniec, potom ďalej po poľnej ceste popri oplotenej časti, kde na konci zabočíš doľava (úzkou cestičkou popri múre) a ocitneš sa priamo pri nudistickej pláži.

 

V strede Rovinky sa nachádza ešte jedno menšie jazero, ktoré je asi pre väčšinu bratislavčanov už absolútnou neznámou. Keď za prvým semafórom odbočíš doprava na Dunajskú ulicu, prekrižuješ hrádzu a zaparkuješ na parkovisku, ocitneš sa pri nenápadnom jazere. Ľudí sem chodí iba minimálne, nie je síce až tak čisté ako Košariská, ale i napriek tomu sem chodia ľudia si zaplávať. Aj so svojimi psami. Nachádzajú sa tu dve pláže a veľa malých súkromných zákutí.

Foto: Karolína Dobiašová

Tak plávaniu zdar! smiley

 

 

 

Ak chceš objavovať ďalšie krásne miesta na Slovensku ale aj v zahraničí, kam sa môžeš vybrať na výlet so svojím psíkom, sleduj TIPY NA VÝLET.

 

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum