Starostlivosť o psie labky

Nezáleží na tom aké je ročné obdobie, o psie laby sa treba starať po celý rok. Hlavne preto, že sú často najnamáhavejšou časťou psieho tela. K ošetreniu labiek ti dopomôže špeciálna novinka na našom trhu. Arava ochranný bio krém. Tu sa dozvieš viac

Starostlivosť o psie labky
Zdroj foto:
10217
Reklama

Starostlivosť o psie labky

 

Vplyv počasia a poveternostných podmienok na psie labky

Spájajú psa so zemou a sú najnamáhanejšou časťou psieho tela. Často zabúdame a podceňujeme starostlivosť o psie labky a v dôsledku zanedbania starostlivosti môže dôjsť k viacerým zraneniam.  Rozpálený asfalt, rozpálený piesok, extrémne zimy a posypové soli, či nadmerný pohyb, na ktorý psík nie je zvyknutý, neliečené infekcie a kvasinky, dávajú psím labkám častokrát zabrať. V dôsledku týchto vplyvov môže mať psík:

  • popraskané labky
  • pľuzgiere na labkách
  • chronické infekcie a zápaly labiek a iné.

 

Liečba a regenerácia psích labiek

O psie labky sa treba pravidelne starať, tak ako v zime, tak aj v lete. Okrem strihania pazúrikov, nezabúdaj aj na vankúšiky na psích labkách. Labky pravidelne čisti, poprezeraj, či v nich nemá zapichnuté napríklad osiny (písali sme o nich v tomto článku Osina - nebezpečenstvo pre tvojho psa). Aj napriek tomu, že sú vankúšiky na labkách vybavené hrubou vrstvou tukového tkaniva, ktoré chráni labky pred extrémnymi teplotami, nevystavuj psíka dlhým prechádzkam po horúcom asfalte. Pravidelne labky ošetruj masťami. Pred nedávnom sme zaradili do ponuky Brunovho obchodíka bio krém, ktorý je výnimočný svojim prémiovým zložením.

 

Radi by sme ti preto predstavili novinku na Slovenskom trhu.

 

Arava ochranný bio krém na labky

Arava Dead Sea Spa Pet pochádza z Izraela a svoje produkty vyrába výhradne z  prírodných zložiek a esenciálnych olejov. Vysoko koncentrované esenciálne oleje prispievajú k ochrane tvojho psa, a to úplne prirodzenou cestou, bez chémie.masť na labky, krém na labkyFoto: Brunov obchodík

 

Bio ochranný krém na labky je:

  • protizápalový a antibakteriálny
  • regenerujúci kožné tkanivá
  • výživný a hydratujúci.

 

Ochranný krém nielen že labky regeneruje, ale aj napomáha k liečbe zranených labiek. Navyše ho okrem psích labiek môžeš použiť aj na iné časti psieho tela, ktoré sú vysušené a potrebujú regeneráciu.

 

Krém na jazvy aj na popraskaný ňufák

Krémik sa výborne osvedčil aj pri zmäkčení a vyhladení jaziev po kastrácii, pôrode, a iných zraneniach. Rozptyľuje začervenanú kožu a modriny. 

Ak tvoj chlpáč trpí popraskaným ňufáčikom, neváhaj a natri mu ho tiež. wink

 

Balenie bio krémuaž 100 ml, takže tohto nenahraditeľného pomocníka môžeš používať veľmi dlho.

 

Liečivé zloženie ochranného krému

Slamienka talianska (Helichrysum italicum)

Obnovuje bunky a tkanivá. Zastavuje krvácanie, lieči jazvy, podporuje krvný obeh a následne dodávku kyslíka do tkanív, rozptyľuje modriny, posilňuje krvné cievy, používa sa pri poraneniach, pôsobí protizápalovo, antioxidačne, antisepticky, proti infekciám, antibakteriálne, antivírusovo a antifungálne.

 

Rakytník rešetliakový (Hippophae Rhamnoides)

Pôsobí protizápalovo a antibakteriálne. Lieči kožné problémy a poškodenia. Pomáha pri regenerácii tkaniva. Vyživuje, revitalizuje a regeneruje.

 

Arganový olej (Argan Oil)

Arganový olej zlepšuje regeneráciu buniek, pomáha proti infekciám a nachladeniu, zmierňuje zápaly, stimuluje krvný obeh, posilňuje imunitný systém.

 

Olivový olej (Olive Oil)

Pomáha udržiavať zdravé a pružné krvné cievy, zvyšuje účinnosť vitamínu C, chráni bunky pred oxidáciou, reguluje intenzitu infekcie, pôsobí antibioticky a antivírusovo.

 

Avokádový olej (Avocado Oil)

Antibiotikum, lieči rany, vyživuje a chráni pokožku a srsť.

 

Bambucké maslo (Shea Butter)

Zvláčňuje a regeneruje tvrdú kožu a napomáha liečiť malé poranenia, popáleniny či uštipnutia hmyzom.

 

Gáfrový olej (Camphor Oil)

Pôsobí dezinfekčne, pomáha ničiť mikroorganizmy ako sú baktérie, vírusy, plesne. Znižuje zápaly a pôsobí ochladzujúco.

 

Včelí vosk (Beeswax)

Na labkách a koži vytvorí jemný ochranný film, a vďaka svojim antibakteriálnym účinkom priaznivo pôsobí na podráždenú a popraskanú kožu. Je účinný aj proti baktériám.

 

Lanolín

Je to tuk získaný z ovčieho rúna. Používa sa pri vlhkom hojení rán. Uvoľňuje bolesť pri popraskanej a suchej koži. Lieči popáleniny a rôzne malé ranky.

 

Vitamín E (Tocopheryl Acetate)

Zlepšuje vzhľad suchej a poškodenej kože, znižuje lúpanie a obnovuje jej pružnosť. Spomaľuje stratu vody z pokožky vytvorením bariéry na povrchu kože.

 

Kyselina salicylová (Salicylic Acid)

Je protizápalová, pôsobí antimikrobiálne, je mierne antiseptická, v lekárstve sa využíva pre svoje keratoplastické účinky (bojuje proti šupinám kože) na odstránenie lupienky a lupín.


 

Naša skúsenosť

Bio krémik používame aj my, teda Hildi a Bruno. No občas, hlavne teraz v letnom období po pedikúre neváham a pekne si ponatieram aj moje nožule. Sú krásne hebké, tak isto ako labky našich chlpáčov. laugh 

Okrem toho, že krémik pekne sceľuje popraskané labky ma veľmi zaujalo liečenie jaziev. To práve testujeme aj my. 

 

 

Arava ochranný bio krém na labky 100 ml si môžeš zakúpiť za 19,99 € v Brunovom obchodíku TU.

 

 

 

Titulná foto: Photo by Christopher Ayme on Unsplash

 

Tak čo na náš ochranný krémik a jeho široké využitie hovoríš?

Napíš nám do komentárov, ako ošetruješ labky a telo tvojho psíka. wink

 

 

 

 

Reklama
Blog Fórum