Inkontinencia alebo neželaný únik moču u psa

Tvoj pes sa pomočí a ty ho za to dokonca trestáš? Pozor! Nezanedbaj príznaky. Môže ísť o psiu inkontinenciu. Viac o tomto probléme sa dočítaš v článku

Inkontinencia alebo neželaný únik moču u psa
Zdroj foto:
33697
Reklama

Má tvoj pes problém s ovládaním močového mechúra? Môže ísť o inkontinenciu.

 

U mnohých psov vznikajú problémy s ovládaním močového mechúra, čo bežne označujeme ako inkontinencia moču. Môže to byť nepríjemný, no ľahko liečiteľný problém, u ktorého je však nutné vyhľadať veterinárnu pomoc.

Inkontinencia moču môže byť spôsobená mnohými faktormi, vrátane:

  • infekcie močových ciest
  • zvýšenej spotrebe vody
  • poškodeniu miechy/trauma
  • slabého zvierača močového mechúra (najbežnejšie u feniek)

Pes môže trpieť inkontinenciou, pokiaľ nachádzaš moč v jeho pelechu alebo na iných miestach, kde dlhšie ležal. Taktiež, ak moč trvalo uniká z penisu alebo pošvy tvojho domáceho miláčika.

 

Ako inkontinenciu moču liečiť?

Lekárskym ošetrením pomocou liekov, ako sú estrogény, alfa-adrenergné liečivá alebo gonadotropín uvoľňujúci hormóny. Pri extrémnych prípadoch sa nevylučujú aj chirurgické zákroky.

 

Ako by som mal zvládnuť inkontinenciu u môjho psa?

Mnoho majiteľov psov sú frustrovaní či nahnevaní, že ich pes, ktorý s hygienickými návykmi nemal problém, má teraz toľko pravidelných „nehôd“. Takéto ľudské správanie je nielen nespravodlivé pre psa, ale môže mu tiež spôsobiť problémy správania zo strachu a stresu, že svojho pána sklamal. 

 

NETRESTAJ psa, ktorý trpí inkontinenciou za neúmyselné vymočenie v byte!

 

Vo väčšine prípadov pes nemá žiadnu fyzickú kontrolu nad svojimi telesnými funkciami. Pri otázkach nevyliečiteľnej inkontinencie u starých psov zvážte používanie podložiek na cikanie. Uľahčí to mnoho vecí a takisto to bude menej stresujúce pre psa, ako aj pre jeho majiteľa. Mnoho majiteľov používa aj plienky, aby sa tak zabránilo úniku moču v byte. Ak sa rozhodneš pre túto voľbu, plienky vymieňaj pravidelne, aby sa tak zabránilo vzniku ďalších infekcií. Takisto dávaj psovi viac príležitostí chodiť na potrebu vonku. Pre bytového psa je to rovnako stresujúce vypotrebovať sa v byte, ako pre teba vysporiadať sa s neustálym čistením podlahy.

Ak máš teda podozrenie, že tvoj pes trpí problémami s inkontinenciou, prekonzultuj to s veterinárom. Možno budeš prekvapený, aký môže mať liečba pokojný priebeh.

Zdroj: positively.com

 

 

Bruno ti odporúča:

Čo môže spôsobiť nepríjemný zápach psích labiek?

Ako zlepšiť dych tvojho psa?

Čo sa ti snaží povedať hovienko tvojho psa?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Tešíme sa na teba, nášho nového člena, ktorému psy nie sú ľahostajné wink

 

Ak sa ti tento článok páčil, zdieľaj ho aj medzi svojich priateľov:

Reklama
Blog Fórum