Vianoce so psom. Ako mať šťastné a veselé Vianoce bez návštevy veterinára?

Či už máš doma živý, alebo umelý vianočný stromček, práve on môže byť pre tvojho psa najväčšou záhadou. Tu je pár skvelých tipov , ktoré zachránia Vianoce a zabezpečia vianočný stromček pred útokmi zvedavého chlpáča. Každý chce mať predsa šťastné a veselé

Vianoce so psom. Ako mať šťastné a veselé Vianoce bez návštevy veterinára?
Zdroj foto: Minnie Zhou
6235
Reklama

Vianoce so psom.

Ako mať šťastné a veselé Vianoce bez návštevy veterinára?

 

 

Čas Vianoc patrí k najkrajším obdobiam v roku. Ale pre našich psích spoločníkov, obrovský strom v obývačke môže byť poriadne mätúci. Celý byt zrazu inak vonia a všade je veľa lesklých predmetov.

Či už máš doma živý, alebo umelý vianočný stromček, práve on môže byť pre tvojho psa najväčšou záhadou. Tu je pár skvelých tipov,  ktoré zachránia Vianoce a zabezpečia vianočný stromček pred útokmi zvedavého chlpáča. Každý chce mať predsa šťastné a veselé bez návštevy veterinára wink

 

1. Vianočný stromček vo vzduchu

Kedysi bolo bežné, že vianočný stromček visel z plafóna a vyzeral rovnako nádherne ako by bol v stojane. Nie len, že  zabrániš tomu, že si tvoj pes urobil zo stromčeka značkovací kútik, dokonca takto môžeš psíka ochrániť aj od toho, že by sa napil stromovej vody, ktorá by mohla byť pre neho toxická. O tom, že týmto spôsobom zachrániš starodávne ozdoby po babičke ani nehovoríme wink

2. Použi detské zábrany

Samozrejme nechceme aby si svojho psa úplne vylúčil z osláv Vianoc. Ale detská zábrana tvojho psa môže udržať v bezpečnej vzdialenosti od všetkých vianočných dekorácií, hlavne v čase, keď nebude nikto doma.

 

 

 

3. Múdro vyberaj vianočné ozdoby

Ak tvoj pes považuje za žuvaciu hračku ČOKOĽVEK, venuj pozornosť najmä výberu vianočných dekorácií. Uisti sa, či nie sú toxické, či inak nebezpečné pre tvojho obžúvača. Pre istotu na spodných vetvičkách tvojho vianočného stromčeka nedávaj žiadne „nebezpečné“ ozdoby, alebo spodok stromčeka nezdob vôbec. Tiež sa vyhni ozdobám, ktoré by sa mohli pri páde rozbiť. Tiež dávaj pozor na vianočné žiarovky, aby boli správne pripevnené a pripravené na útok malého šibala. Opatrnosti nikdy nie je dosť.

 

4. Zabezpeč elektrické káble

Všade samé káble zo svietiacich dekorácií – toto sú pravé Vianoce J! No nezabúdaj, že je v dome aj pes, ktorého nové káble budú zaujímať. Zabezpeč ich tak, aby k nim nemal prístup. Najlepšie bude ak ich pripevníš pozdĺž steny. Tvoja peňaženka a hlavne tvoj pes sa ti poďakuje, ak nebudeš musieť utekať k veterinárovi.

 

5. Pozor na čokoládu!

Vianoce sú takisto aj časom, kedy sú koláče, bonbóny a čokoláda VŠADE! Nezabúdaj, čokoláda ani koláče nie sú vhodné pre tvojho psíka a môžu mu spôsobiť obrovské problémy, a to predsa nikto nechce. Uisti sa, že všetky sladkosti sú mimo dosah tvojho hladoša, najlepšie uložené na vysokom pulte alebo v poriadne uzatvorených nádobách.

 

Tak a teraz už vieš ako zachrániť Vianoce od nepríjemných návštev veterinára wink

 

 

Bruno ti odporúča:

„Mami? Ja by som chcel na Vianoce šteniatko!“

Čo robiť, keď má tvoj pes strach z ohňostrojov?

10 vecí, ktorými ľudia stresujú svojich psov

5 výhod, ktoré ti prinášajú prechádzky s tvojím psom

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti článok páčil, zdieľaj ho aj pre tvojich priateľov na:

Reklama
Blog Fórum