10 vecí, ktoré nás psy môžu naučiť

Myslíme si, že psov treba učiť správnemu správaniu, či poslušnosti. Ale čím môže život so psom obohatiť nás ľudí? Dočítaš sa v krásnom článku.

10 vecí, ktoré nás psy môžu naučiť
Zdroj foto: Pexels
18124
Reklama

10 vecí, ktoré nás psy môžu naučiť

 

Život so psom je pravdepodobne jedna z najlepších vecí vôbec. Psy prospievajú nášmu zdraviu, sú vernými spoločníkmi a tiež najoddanejšími členmi rodiny. O tom, čím nás obohacujú, by sme mohli písať celé hodiny. Vytvorili sme však zoznam 10 životných lekcií, ktoré nám život so psom prináša. A veru je čo sa od nich učiť.

 

1. Mysli na druhého

Bez ohľadu na to, aký si mal deň, tvoj pes sa na teba vždy teší. Spôsob ako ťa víta hovorí, že ťa nevidel celú večnosť, pritom s tebou nebol len pár hodín. Možno by sme aj my nemali byť nevrlí na partnera, keď sa vráti z práce a vychutnali si to šťastie, že sa domov vrátila osoba, ktorú máme naozaj radi.
 

2. Vychutnávaj si jedlo

Každé jedlo, ktoré tvoj pes dostáva, je pre neho malá oslava. Úprimne sa z neho teší. Možno by sme aj my nemali večerať pri televízore a tú chvíľu, ktorú venujeme jedlu, si naozaj užiť. Akurát by sme pri tom mohli menej slintať.

 

 

 

3. Relax kedykoľvek to potrebuješ

Gauč, vankúš, tvoja posteľ, hromada oblečenia. Tvoj pes nachádza nekonečné možnosti kde si môže zdriemnuť a nerozumieme tomu, prečo by sme ich niekedy v tomto správaní nemohli nasledovať.

 

4. Užívaj si pobyt na vzduchu

Pes sa teší na každú jednu prechádzku. Je len málo psov, ktorí nemilujú pobyt vonku. Prečo si z nich nevziať príklad. Skús sa do prechádzky zamilovať aspoň rovnako, ako tvoj pes (ak nie viac) a vydať sa tak spolu na dlhú prechádzku prírodou.

 

5. Nikdy nie je nesprávny čas na hranie

Niekedy sa môže zdať, že tvoj pes sa chce hrať v tú najnevhodnejšiu chvíľu. Nemáš náladu, nezhody v práci, bolesť hlavy. Avšak práve to sú tie chvíle, kedy je čas na hru. Nikdy nie si príliš starý, zaneprázdnený, či bez nálady na to, aby si sa uvoľnil a vniesol do svojho života trochu zábavy.

 

6. Nesnaž sa hneď uhryznúť

Keď sa pes cíti ohrozený, mnohokrát svoje nepohodlie najskôr ohlasuje vrčaním. Z tohto by mohli profitovať aj ľudia. Ak sa niekto správa v tvojom okolí mimo tvojho gusta, ak je narušená tvoja zóna komfortu, či debata smeruje zlým smerom, jednoducho o tom daj vedieť.

 

7. Veci sú presne tým čím sú: Vecami

Pes nerozlišuje či nastupuje do čisto nového SUV, alebo do 15 ročného auta. Jediné čo vie, že ide niekam s tebou. Je to OK, ak ti záleží na niektorých veciach viac ako obvykle. Ale nestavaj na tom stred tvojho vesmíru.

 

8. Sadni si a počúvaj

Viem, že nie sme jediní, ktorí sa rozprávajú so svojimi psami. Robíme to, lebo vieme, že nás počúvajú. Neodvrávajú, neodsudzujú ani sa netvária unudene. Niekedy by sme aj my mohli spraviť to isté pre našich blízkych.

 

 

 

9. Buď lojálny

Lojalita je vzácnou vlastnosťou medzi ľudmi, ktorá pomaly, ale iste vymiera. A pritom to naše psy robia s takou ľahkosťou. Oni nás totižto vidia či v dobrých alebo aj v tých najhorších chvíľach, úplne rovnako. Milujú nás. Aj ľudia medzi sebou si zaslúžia takúto vernosť.

 

10. Ži pre okamih

Pes sa nezaoberá minulosťou a roztrhanými papučami, ani nemá strach o budúcnosť. Áno niekedy vie, že je čas na maškrtu, alebo, že sa blíži ranná vychádzka, ale najčastejšie sa zaoberajú tým, čo sa deje práve teraz. Z času na čas, takéto zmýšľanie padne vhod aj pre ľudstvo.

 

Zdroj: http://dogtime.com

 

Bruno ti odporúča:

8 známok o tom, že tvoj pes sa cíti byť ignorovaný

Prečo psy vrtia chvostom?

Hudba a jej zázračné účinky na psa. Čo všetko dokáže?

Ako prítomnosť psa v rodine pozitívne ovplyvňuje vývoj dieťaťa?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum