Pláž pre psov v San Vincenzo, Taliansko

Okrem toho, že Taliansko je totálne dogfriendly krajina som prišla na to, že Toskánsko má rôzne časti. K tomu centrálnemu Toskánsku patrí pobrežie, z ktorého dovidíš až na ostrov Elba. A práve tu som vyňúrala psiu pláž, ktorá ťa dostane.

Pláž pre psov v San Vincenzo, Taliansko
Reklama

Kam so psom k moru?

Pláž pre psov v San Vincenzo, Taliansko

 

Nedávno som sa vrátila z krásneho Toskánska a som plná dojmov, tak sa nechaj nadchnúť aj ty.

 

 

Pláž pre psov Dog beach San Vincenzo nájdeš v mestečku San Vincenzo v oblasti spadajúcej pod mesto Livorno. Zaparkuješ pri hlavnej ceste na veľkom parkovisku určenom práve pre návštevníkov pláže pre psov za cenu 6 eur na celý deň. 

 

 

Dog beach San Vincenzo je rozdelená do dvoch častí:

  • neplatená časť bez lehátok, kde si donesieš svoj slnečník,uteráky,všetko…
  • platená časť, kde si zaplatíš za slnečník a lehátka 21 – 23 eur

 

 

Po príchode na platenú časť pláže je nutné nájsť plavčíka, ktorému zaplatíš a on ti povie, ktorý slnečník vám dal. To preto, že domáci obyvatelia majú dosť veľa miest predplatených na celú sezónu, prídu na pár hodín, okúpu sa, vybehajú a idú domov. Psíky sú tu úplne ako v raji,  naháňajú sa, hrajú, plávajú alebo len tak oddychujú v tieni. Každý, na čo má chuť. Niektoré sú na voľno, iné na vodítku,záleží na páničkovi, ako veľmi dôveruje svojmu chlpáčovi. Ja keby som pustila Friga, tak ho nájdem asi za dva dni a hádam by bol konečne vybehaný. laugh Stretla som rôzne typy psov,  buldogov, ktoré sa vôbec necheli kúpať, pojašené labradory a setre, ktoré plávali o dušu alebo vytrvalých aportérov, závislých na loptičkách, čo si chceli len hádzať. 

 

 

 

Čo sa týka zariadenia, pláž pre psov v San Vincenze má sprchy, keď potrebuješ labky alebo celého hafana umyť od soli. Na každom rohu nájdeš misku s vodou. Koše a dokonca lopata na zbieranie extrementov sú bežná záležitosť. Na pláži sa nachádza aj bufet s občerstvením. Pri príchode na pláž míňaš lesík, v ktorom je priestor na venčenie v tieni a zdá sa, že tam organizujú aj výcviky či prednášky pre psíčkarov. Pri ceste na pláž sa nachádza aj obchodík so suvenírmy pre ľudí a hračkami pre psíkov, plávacími vestami a inými doplnkami.

 

Možno neuveríš, ale  bolo tam úplne čisto. Pri takom množstve chlpáčov všetci zodpovedne upratovali po psíkoch.

Najlepšia na tom bola tá atmosféra. Páničkovia na seba vôbec nezazerali, každý veselý, nadväzovali sa kontakty, nik nebol uzavretý do seba. Na našom lehátku sa vystriedali aspoň tri cudzie psíky rôznych veľkostí, piesok som mala v plavkách aj vo vlasoch. laugh  Necítili sme sa teda vôbec ako cudzinci. 

 

Ak sa budeš pohybovať po tejto časti Talianska, určite navštív pláž pre psov v San Vincenze a daj nám vedieť, či sa ti páčilo tak, ako mne.

 

Ostatní práve čítajú:

 

 

Páčil sa ti článok? Podpor ho! 

Veronika Mandúchová
Veronika Mandúchová
Som Nika (Veronika Mandúchová), psíčkarka celou svojou bytosťou. Zakladateľka stránky labkynacestach.sk, venujúcej sa možnostiam ubytovania s našimi psími miláčikmi hlavne na Slovensku. Dozvieš sa tu užitočné rady,recenzie dogfriendly podnikov a tipy na výlety so psíkom. Štúdium cestovného ruchu a láska ku psom ma priviedla na myšlienku spojiť tieto dve veci. Psíkom a zvieratkám všeobecne sa snažím pomáhať aj prostredníctvom podpory organizácií a charitatívnych zbierok. Okrem týchto oblastí je mojou záľubou aj živobytím tenis, som certifikovaná tenisová trénerka I.stupňa.
Reklama
labkynacestach.sk
pred 6 rokmi
Ahoj Juraj, ockovanie ziadne speci, len besnota tak ako do Chorvátska. Pas teda máte, keďže ste cestovatelia. Nás ani na hraniciach nekontrolovali. Podla mojich skúseností Taliansko ešte viac dogfriendly, ako Chorvátsko, nemajú problém ani s veľkými psami. Jedine sa môže stať, že vás nepustia na "normálnu" pláž pre ľudí, v niektorých mestách či letoviskách to býva striktne oddelené a psíčkari sa musia zdržiavať na plážach určených pre psíkov. Čo mne osobne vôbec nevadilo :D preferujem spoločnosť psov pred ľuďmi. Ale jasne, že sa dajú nájsť zákutia v divočine, kde to nie je regulované. Prajem krásnu dovolenku! :)
JURAJKO516
pred 6 rokmi
Ahoj Veronika (ak mozem tykat...), tento rok sa chystame do Talianska s nasou fenkou utulkackou. Iba by som potreboval nejaké základné rady, na co treba dávat pozor, ci sa vyzaduje nejaké specialne ockovanie, a podobne. Chorvatsko uz mame dvakrát za sebou bez problemov, tentokrat by sme radi zmenu. Pojdemem vlastným autom cez Rakusko. smer Toskansko, aj ked nasa Sofi nemusí velmi vodu, vsetko ostatné (prechádzky, sporty a pod) v pohode kedze je temperamentná...
Dakujem za reakciu
Juraj
Blog Fórum