Triky so psom. Ako naučiť psa prekladanie labiek jednu cez druhú?

Aj zo psa môžeš urobiť dokonalú dámu práve týmto trikom. Srandujeme. :D Dievčatá z Ako so psom.sk ťa naučia prekladanie labiek jednu cez druhú. Poďme na to!

Triky so psom. Ako naučiť psa prekladanie labiek jednu cez druhú?
Reklama

Triky so psom 

Ako naučiť psa prekladanie labiek jednu cez druhú?

 

K učeniu budeš potrebovať:

chutné palmlsky,

kliker (slovný marker),

target.

 


 

1. krok
Nauč psa označiť target labkou. Urobíš to jednoducho a to tak, že pod target schováš pamlsok. Keď sa ho pes bude snažiť vyslobodiť labkou, odkry pamlsok a nechaj mu ho zjesť.

 

2. krok 

Pomaly začni posúvať target smerom k opačnej labke. Teraz už odmeňuj iba za dotyk targeta len jednou a tou istou labkou. Zakaždým daj target kúsok bližšie k opačnej labke, až sa ti target ocitne za opačnou labkou a pes tak prekríži labku, ak target označí.

 

3. krok

Odstráň target. Pod target môžeš dať target menší a nenápadne ho počas tréningu odhalíš. A tak budeš target zmenšovať až kým úplne nezmizne. Mne sa veľmi osvedčili napríklad lepiace papieriky alebo páska. Pretože tú môžem stále po kúskoch zmenšovať a stále drží prilepená na zemi a neposúva sa.

Pozri si videotutoriál a pusti sa do tréningu wink

 

 

Tipy a triky

Kliker si ti tiež zíde, aby si ním mohol zachytiť moment, kedy pes spraví to, čo chceš. Ak kliker nepoužívaš, určite vyslovuj slovný marker. Teda, že vyslovíš slovíčko ideálne jednoslabičné, ktoré bude dávať psovi signál. Signál o tom, že v tú dobu kedy ho započul, spravil niečo, za čo dostal odmenku.

 

Povel začni používať až keď pes prekladá labku cez druhú labku. A na každú labku si vymysli zvlášť povel, aby sa to psíkovi neplietlo.

 

Želáme veľa šťastia do tréningu smiley

 

 

ako so psom, viktoria obetkova, pesbrunnosk, psie triky

 

 

Bruno ti odporúča:

Váľanie sudov

5 spôsobov ako psíka naučiť trik „COP COP“

Čo majú spoločné jazda na bicykli a venčenie psa? Predsa bikejöring!

Čo je hersenwerk a ako pomáha psovi?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Viktória Obetková
Viktória Obetková
www.akosopsom.sk *Certifikovaný rozhodca Dogfrisbee 2. level *Inštruktor základnej poslušnosti pre mestských psov *Tréner zábavných psích športov *Odborný certifikovaný personál pre medzinárodné výstavy psov
Reklama
Blog Fórum