Tip na výlet so psom: Orava

Orava určite je región, ktorý toho ponúka veľa. My sme sa vybrali pozrieť na Hornú Oravu a to najmä kvôli priehrade, keďže Frigo miluje vodu. Pomotkali sme sa aj na iných miestach, o ktorých si prečítaš v článku.

Tip na výlet so psom: Orava
Reklama

Tip na výlet so psom: Orava

 

Oravskú priehradu nemusím predstavovať. Musela byť naša "number 1", lebo Frigo a voda... Kúpať sa dá z rôznych strán, niekde je vstup upravený, inde je to skôr vhodné len pre člny. Najmä na Slanickom ostrove hniezdi veľké množstvo vtákov, aj chránených a vzácnych, ktoré môžeš pozorovať. Ak je tvoj chlpáč taký milovník vody ako Frigo, daj si pozor. My sme sa boli pozrieť aj priamo na okraji vodnej elektrárne a ten ušiak nám skoro skočil šípku rovno dole. 

tip na výlet so psom, kam so psom, orava, oravská priehradaFoto: Veronika Mandúchová

Ďalej nás prekvapila pláž v Námestove. To si vedel? Cez leto sa tu musia cítiť ako na dovolenke. Teda skôr pri mori v Škandinávii, lebo to leto na Orave asi nie je moc dlhé.

tip na výlet so psom, kam so psom, orava, oravská priehradaFoto: Veronika Mandúchová

Možno ti niečo hovorí názov Oravský háj. My sme tu boli aj ubytovaní a toto miesto ma očarilo! Ak aj nehľadáš ubytko, príď sa sem len pozrieť, prejsť, najesť. Komplex domčekov, jazierok a všade veľa zvieratiek. Prebavia sa dospelí aj deti. Oravský háj naozaj stojí za návštevu a čo je najsuper, so psíkmi tu počítajú!

 

 

Plánovali sme aj prehliadku Oravského hradu, no nepodarilo sa, so psíkom ťa nepustia (neviem prečo, aspoň na to prvé nádvorie by určite mohli). Aspoň sme sa poprechádzali po obci Oravský Podzámok. Milá dedinka. Nájdeš tu obchodíky so suvenírmi, námestíčko s kaviarňami, zaujímavé historické budovy a upravený parčík. Stretli sme veľké množstvo výletníkov, nie nadarmo je tento hrad jeden z najnavštevovanejších v krajine.

Foto: Veronika Mandúchová

Nám bolo na Orave parádne, aj keď počasie sa trošku pokazilo. Ak sme ťa navnadili a vybehli ste sem so psíkmi aj vy, napíš nám alebo pošli fotku, aké ďalšie dogfriendly miesta ste našli. Zatiaľ pa!

 

 

Bruno ti odporúča:

Tipy na výlet

Poznáš geocaching? Ako ho spojiť s pravidelnými prechádzkami so psom?

Ako skrotiť psa s množstvom energie navyše?

Dodrž týchto 7 zásad a turistika s tvojím psom nebude nikdy krajšia

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

 

Veronika Mandúchová
Veronika Mandúchová
Som Nika (Veronika Mandúchová), psíčkarka celou svojou bytosťou. Zakladateľka stránky labkynacestach.sk, venujúcej sa možnostiam ubytovania s našimi psími miláčikmi hlavne na Slovensku. Dozvieš sa tu užitočné rady,recenzie dogfriendly podnikov a tipy na výlety so psíkom. Štúdium cestovného ruchu a láska ku psom ma priviedla na myšlienku spojiť tieto dve veci. Psíkom a zvieratkám všeobecne sa snažím pomáhať aj prostredníctvom podpory organizácií a charitatívnych zbierok. Okrem týchto oblastí je mojou záľubou aj živobytím tenis, som certifikovaná tenisová trénerka I.stupňa.
Reklama
@na.tuure
pred 6 rokmi
Zdravím :) na Orave sa oplatí ísť aj smer Zuberec a potom hore do hôr ;) k vodopádu, alebo Na Volovec :) tiež Červená skala nad dedinou Podbieľ je pekné miesto a je tam pekne vidno meander rieky Orava a v pozadí sú už spomínané Roháče
Blog Fórum