Tip na výlet so psom do Valčianskej doliny

Vyber sa na výlet do Valčianskej doliny spolu so svojím som. Viac o výlete v Malej Fatre napísali Labky na cestách.

Tip na výlet so psom do Valčianskej doliny
Reklama

Tip na výlet so psom do Valčianskej doliny​

 

Valčianska dolina je naším pomerne obľúbeným miestom na vychádzky a navštevujeme ju dosť často. Nechápem teda, ako sa mi mohlo stať, článok o nej píšem až teraz...Nájdeš ju v Malej Fatre a je známa najmä lyžiarskym strediskom Snowland. Stojí za to ísť sa prejsť hlbšie do doliny a nielen po Snowlande.

výlet to psom, cestovanie so psom, valčianska dolina, pes brunoFoto: labkynacestach.sk

Prechádzka je to komfortná, celou dolinou ide asfaltová cesta, ktorá je súčasťou modrej turistickej trasy.  Popri ceste vedie Valčiansky potok a touto trasou sa dostaneš na sedlo Maríková a ak by si chcel/a trasa pokračuje až do Kuneradu pri Žiline. V doline nájdeš množstvo chát a tak je cesta pomerne rušná aj v zimnom období a povrch upravený.

 

 

V lyžiarskom stredisku Snowland je veľa ubytovacích možností, konajú sa tu rôzne podujatia nielen v zimnej sezóne, takže ani v lete sa tu nudiť nebudeš. Lyžuje sa na 3 vlekoch + 1 detský a sedačková lanovka. V lete sa môžeš kočuľovať, prechádzať, bicyklovať aj člnkovať na vodnej nádrži. Dokonca aj golfové odpalisko tu je. Z dog friendly ubytovania ti viem odporučiť hotel Impozant alebo chaty na súkromí, ktoré si môžeš prenajať. Pri tých si ale treba dať pozor pretože niekedy je veľkosť psíka obmedzená.

výlet to psom, cestovanie so psom, valčianska dolina, pes brunoFoto: labkynacestach.sk

Páči sa mi, že minulé leto dalo stredisko novú podobu vodnej nádrži na ktorej sa v lete môžeš aj člnkovať. Skoro ako Štrbské pleso. cheeky Okolo nej sú lavičky, mostíky a aj “postavičky” spojené s miestnymi legenadami. Celkovo táto vodná plocha pôsobí prijemným dojmom na relaxovanie.  Uvidíme, či sa tu budú v lete môcť psíky aj okúpať. Dokonca aj Tara sem rada chodí, pretože vyňuchá množstvo myší a môže hrabať.

výlet to psom, cestovanie so psom, valčianska dolina, pes brunoFoto: labkynacestach.sk

Priznávam, že osobne mi nevadí kombinácia jemnej komercie a prírody a to Valčianska dolina určite je. Aj keď praví drsní turisti budú prevracať očami. laugh Rada sa prejdem lesom a posedím si pri potoku, ale na druhej strane ma poteší, keď sa nájde bufet, reštika či chata, kde sa môžeme najesť a dať si kofolu. Ty si na tom ako? Radšej drsná divočina či ťa poteší dostupné čisté wc? Napíš nám do komentárov.

 

 

 

Aj toto si prečítaj:

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

pes bruno, portál pre psov, fórum o psoch

Páčil sa ti článok? Podpor ho! 

Veronika Mandúchová
Veronika Mandúchová
Som Nika (Veronika Mandúchová), psíčkarka celou svojou bytosťou. Zakladateľka stránky labkynacestach.sk, venujúcej sa možnostiam ubytovania s našimi psími miláčikmi hlavne na Slovensku. Dozvieš sa tu užitočné rady,recenzie dogfriendly podnikov a tipy na výlety so psíkom. Štúdium cestovného ruchu a láska ku psom ma priviedla na myšlienku spojiť tieto dve veci. Psíkom a zvieratkám všeobecne sa snažím pomáhať aj prostredníctvom podpory organizácií a charitatívnych zbierok. Okrem týchto oblastí je mojou záľubou aj živobytím tenis, som certifikovaná tenisová trénerka I.stupňa.
Reklama
Blog Fórum