Zahoď týchto 5 vecí do koša a tvoj pes bude šťastnejší!

Vzorne sa starať o svojho psa niekedy znamená dávať pozor na maličkosti. Poďme si povedať o tom, čo je dobré raz za čas vyčistiť, iné opraviť alebo úplne zahodiť. ;)

Zahoď týchto 5 vecí do koša a tvoj pes bude šťastnejší!
Zdroj foto: Karolína Dobiašová
21516
Reklama

5 predmetov, ktoré vlastní takmer každý psíčkar a mal by ich hodiť do koša

 

Veterinári sa zhodli na zozname piatich predmetov, ktoré v záujme zdravia našich psov treba hodiť do koša.

 

1. Samonavíjacie vodítko

Účelom vôdzky je mať psa pod kontrolu a držať ho v bezpečnej zóne pri svojom majiteľovi. Avšak samonavíjacie vodítka často robia pravý opak.

Existuje mnoho dôvodov, prečo vodítko tohto typu nepoužívať. Jeden z nich je napríklad to, že pes sa od pána vzdiali na veľkú vzdialenosť. Dôležité je spomenúť aj to, že takéto vôdzky spôsobujú škaredé zranenia. Povrchové popáleniny, alebo dokonca nepríjemné priškrtenie môžu postihnúť nie len psa ale aj jeho majiteľa.

Samonavíjacie vodítko je taktiež kontraproduktívne k výcviku chôdze pri nohe. Pes má na tomto type vôdzky potrebu ťahať a stále viac sa vzďaľovať od svojho pána.

 

Samonavíjacie vodítko nahraďte štandardnou vôdzkou, ktorá presne určuje hranice pohybu psa.

 

 

2. Plastové misky na potravu a vodu

Tieto misky sú lacné a ľahko dostupné. Ich údržba je však náročná, časom sa z plastu uvoľňujú chemické látky, ktoré prestupujú do krmiva a vody. V stenách misiek sa fixujú baktérie, ktoré môžu dráždiť pokožku psa.

Niektorým psom sa môže vyvinúť alergia na tento druh materiálu. V neposlednom rade môžu akčnejšie psy misky rozhrýzť a menšie či väčšie čiastočky prehltnúť.

 

Plastové misky nahraď nerezovými, porcelánovými alebo sklenenými miskami.

Alebo skús naše eko misky, vyrobené z bambusových vlákien. wink

 

 

3. Starý, špinavý alebo zle padnúci obojok

Tvoj pes nosí obojok rovnako ako ty spodnú bielizeň. Nosí ho celý deň a veľmi tesne na kožu. A zatiaľ čo teba nenapadne mať jedno a to isté spodné prádlo dva dni po sebe, pes nosí ten istý obojok takmer nepretržite.

Je dôležité udržiavať obojok psa v čistote, aby sa znížilo riziko infekcie alebo vytvorenia hot spotu na koži. So starými, vyblednutými obojkami s nepríjemným zápachom je najlepšie rozlúčiť sa.

 

Starý obojok nahraď novým, ktorý psovi presne pasuje na krk.

 

 

 

 

4. Tupé zastrihávače nechtov.

Strihanie nechtov nie je zrovna obľúbená činnosť tvojho miláčika. Ak ešte k tomu držíš v ruke tupé nožničky, môže to byť hotová katastrofa.

Tupé nožničky môžu spôsobiť rozdrvenie alebo rozštiepenie nechtu.

Nie len že to pre psa môže byť nepríjemné, či dokonca bolestivé, pes sa vďaka zlej skúsenosti môže pri tejto činnosti pravidelne dostávať do veľkého stresu. Výsledkom toho bude pravidelný boj pri každom jednom strihaní nechtov. 

 

Staré alebo tupé zastrihávače vymeňte za ostré a kvalitné.

 

 

5. Zničené a požuté hračky

Niektoré psy sa môžu doslova vyhlásiť za vrahov hračiek. Pre nich je až priveľmi jednoduché odhryznúť kus hračky a spolu s výplňou ju prehltnúť. Častokrát ani nemusíš vedieť, čo tvojmu psovi leží v žalúdku.

S trochou šťastia všetky čiastky skôr či neskôr opustia tráviaci trakt tvojho psa. Avšak ak sa nejaká časť zasekne či už v hrdle alebo v žalúdku, môže dôjsť k situácií, ktorá bude až život ohrozujúca.

Raz za čas skontrolujte a pretrieďte hračky, tiež je dobré vyradiť všetky toxické hračky.

 

Oprav rozbité hračky, alebo ich vymeň za nové, najlepšie z netoxického materiálu.

Aj také u nás nájdeš, lebo myslíme na zdravie našich chlpáčov - eko hračky.

 

Ako majiteľ psa a jeho ochranca, je tvojou povinnosťou postarať sa o jeho bezpečnosť a zdravie. Týchto 5 spomínaných predmetov predstavujú potencionálne nebezpečenstvo, na ktoré mnoho z nás ani nepomyslí.

 

Zdroj: healthypets.mercola.com

 

Bruno ti odporúča:

Zbav sa psích parazitov bez komerčných liečiv.

Využi bežne dostupné potraviny!

Parohy pre psov – Čo by si mal vedieť predtým, ako ich dáš obžúvať svojmu psovi?

Škvrny pod psími očami. Ako sa ich zbaviť?

Čo sa skrýva za pekným obalom žuvacej ´´kosti´´ pre psov?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum