10 vecí, ktoré si tvoj pes naozaj zaslúži robiť

Nemáme tušenia ako ťažko naše psy pracujú, aby sme sa mali my ľudia dobre. Preto im doprajme všetko, po čom túžia.

10 vecí, ktoré si tvoj pes naozaj zaslúži robiť
18984
Reklama

10 vecí, ktoré si tvoj pes naozaj zaslúži robiť

 

Pes má naozaj náročný život. Vždy keď spraví niektorú z vecí z nášho zoznamu, spomeň si ako ťažko musí každý deň pracovať. A k tomu všetkému, keď sa ty vrátiš domov, on ťa vždy víta s nadšením. Nikdy nemá zlú náladu, triedi odpadky, poslušne upratuje tvoje rozhádzané veci z podlahy a to najdôležitejšie, robí ti antistresového spoločníka. Takže naozaj si zaslúži robiť to, čo potrebuje ku svojmu šťastiu.

 

 

1. Zaslúži si obsadiť ti posteľ

Áno, ty si človek a tebe patrí posteľ a si aj pravdepodobne väčší ako tvoj pes. Ale tvoj pes si zaslúži toľko miesta v posteli, koľko sám uzná za vhodné. Pretože on si potrebuje do ďalšieho dňa oddýchnuť rovnako ako ty. A môžeme ti sľúbiť, že cez neho neprepadneš na zem.

pes-postelZdroj: unsplash.com

2. Triedi odpad v koši

Tvoj pes vie, že si mal náročný týždeň v práci a posledné na čo máš chuť, je upratovať páchnuce smeti. Preto sa postará o to, aby odpad sám vytriedil a kúsok po kúsku zjedol všetko čo sa dá. Má to výhodu, obsah koša tvoj pes sám dostane mimo domu. Pravdepodobne…

 

3. Nemaj obavy, zariadim sa

Tvoj pes vie, že občas je pre teba veľmi náročné ísť s ním von. Hlavne v situáciách, keď sa v televízore, telefóne, či v počítači deje niečo naozaj zaujímavé. Tvoj pes ťa samozrejme nechce obťažovať kňučaním a už vôbec otravovaním nejakou prechádzkou. Preto si nájde tiché a čisté miesto v domácnosti, kde môže spraviť všetko čo práve potrebuje.

 

 

4. Spoločne strávený čas...na záchode

Tvoj pes vie, čím sa pravidelne kŕmiš. A preto, že on vie, že tvoje stravovacie návyky nie sú zrovna najlepšie, vždy keď ideš na toaletu, musí ísť s tebou. A to nie preto, aby strávil čas s tebou. Jednoducho potrebuje vedieť aké má tá strava účinky na tvoje črevá.

pes-zachod-toaletaZdroj: unsplash.com

5. Zo záchodu chutí najviac

Tak najprv sa tvoj pes poriadne nevyspí v tvojej posteli lebo ho utláčaš. Potom musí triediť odpad v smetnom koši. A ako inak to zapiť, keď nie vodou zo záchodu? Preto pozor na otvorené dvere a tiež záchodovej misy.

 

6. Umývanie riadov po svojom

Ty si nechal riad na stole. Nezodpovedné! Ale našťastie je tvoj pes zodpovedný a hneď sa púšťa do ich vylizovania až kým nie sú úplne čisté. A ako čerešnička na torte, trocha ich pozhadzuje na zem, to aby ti ich vlastne podal.

 

7. Som zvončekom aj alarmom

Po tom, ako si sa hypotékou zaviazal splácať byt, tvoj pes berie na seba všetku zodpovednosť za jeho stráženie. Jednoducho chce, aby vaša domácnosť bola bezpečná. Preto, či ide o auto, suseda, poštára či susedovho psa, automaticky spúšťa alarm. Pre istotu.

pes-alarm-strazcaZdroj: unsplash.com

8. Kôš s vypratou bielizňou? Och, áno

Je jasné, že naše psy majú o dosť lepší čuch ako my. Preto určite nemôžeme vedieť ako má voňať čisté prádlo. Náš pes to vie najlepšie, preto hneď po vypratí obsadí svojím telom tú hŕbu v koši a troška ho vyvonia. Koho zaujíma, že to prádlo je tvoje? Hlavne, že vonia ako tvoj pes!

 

9. Ten poklad tam niekde musí byť

Môžno sa to nezdá, ale tvoj pes vie, ako tvrdo pracuješ, i napriek tomu nemáš peňazí nazvyš. A keďže ťa tvoj pes má naozaj rád, chce ti pomôcť. Celý deň poctivo hrabe na dvore a hľadá ten poklad, ktorý by ťa potešil. To blato v obývačke ti má len pripomenúť ako ťažko pracuje aj on.

pes-zahrada-kopat-pokladZdroj: unsplash.com

10. Prdnúť si v spálni a dôstojne odísť

Tvoj pes sa narozdiel od teba po nociach vzdeláva. On vie, že príliš dlhý spánok je známkou depresie. Aby sa uistil, že vstaneš v pravý čas, poctí ťa svojou prítomnosť, ale len na okamih. Prdne si a odchádza so spokojným výrazom na tvári. Pretože ti pomohol neprepadnúť depresii. On je hrdina!

 

Čo myslíš, čo všetko si tvoj pes ešte zaslúži?

 

 

Zdroj: http://dogtime.com/

 

Bruno ti oporúča:

Bozkávať sa či nebozkávať sa so svojím psom? To je otázka!

Zabudni na profesionálov, sprav svojmu psovi perfektnú fotku po svojom!

14 faktov o tom, že psy z nás robia lepších ľudí

10 vecí, ktoré nás psy môžu naučiť

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum