Zabudni na profesionálov, sprav svojmu psovi perfektnú fotku po svojom!

Máš chuť na perfektné fotky svojho psa. Ale ako na to, aby boli iné ako všetky ostatné? Dočítaš sa v našom článku.

Zabudni na profesionálov, sprav svojmu psovi perfektnú fotku po svojom!
Zdroj foto: Eva Gajdošová
6331
Reklama

Zabudni na profesionálov, sprav svojmu psovi perfektnú fotku po svojom!

 

Všetci to poznáme. Odfotiť svojho psa je niekedy naozaj ťažké. Najprv sa nepozrie do objektívu, lebo si myslí, že mu kradneme dušu, s bleskom je to úplná katastrofa, bez neho zase nevieš v tej tme kde končí pes a kde začína pohovka. Je vôbec možné zachytiť ich rozkošné pózy obyčajným človekom s obyčajným telefónom či foťákom?

 

Pýtali sme sa fotografov na ich najlepšie triky na fotografovanie psov, na to ako spraviť kvalitnú fotku bez použitia rýchlej uzávierky, či využitia photoshopu. Tu sú ich favoritné rady:

 

Rada číslo JEDNA: Načasovanie je dôležité!

Je to pomerne jednoduché. Ak bažíš po akčných fotografiách, začni fotiť na začiatku naháňačky, ak chceš pokojný portrét, nechaj sa psa najprv športovo vyžiť a foť až po tom.

fotografovanie-pesFoto: Eva Gajdošová

Nechaj psa si zvyknúť na fotoaparát. Zvuk novovzniknutej fotky môže psov rozčuľovať. Nechaj psa pričuchať k fotoaparátu či mobilu, urob niekoľko záberov okolia. Keď si pes zvykne na nový zvuk, až potom namier fotoaparát na neho a začni fotiť.

 

Rada číslo DVA: Urob veľa fotiek!

Toto je veľmi dôležité pravidlo bez ohľadu na to, čo fotíš. Čím viac záberov spravíš, tým máš vyššiu šancu na získanie niekoľkých úžasných fotiek. Nezabudni pri tom na nabitú batériu.

 

 

 

Rada číslo TRI: Nauč sa narábať so svetlom.

Pokiaľ to svetlo dovolí, vonku nepoužívaj blesk. Amatérskym fotografom radíme využiť teplé svetlo pochádzajúce zo slnečného žiarenia. Ak sa chceš vyhnúť vypáleným záberom, fotografuj ráno, alebo večer, prípadne v jasné či mierne zamračené dni.

fotografia-pesFoto: Eva Gajdošová

Pre zábery v interiéri budeš pravdepodobne potrebovať blesk. Prirodzenejší záber vznikne vtedy, ak blesk namieriš mimo objekt záujmu, najlepšie ak ho otočíš smerom hore, aby sa odrazilo od stropu miestnosti. Ak fotíš v denný čas, jednoducho pusť svetlo do miestnosti tým, že odhalíš okná na maximum.

 

Rada číslo ŠTYRI: zníž sa na úroveň svojho psa.

Ak stojíš nad svojím psom, každý záber bude rovnaký, ničím zaujímavý a všedný. Odlíšiť sa môžeš tým, že pôjdeš na kolená a dostaneš sa na úroveň očí psa.

fotografovanie-pesFoto: Karolína Dobiašová

Rada číslo PÄŤ: Venuj pozornosť pozadiu.

Jednoduchým pozadím, ako je biela piesočnatá pláž, či zelené stromy, nikdy nič nepokazíš. Práve naopak, dovolíš tak svojmu psovi vyniknúť. Posuň psa bližšie pred fotoaparát, tak aby pozadie bolo prirodzene mierne rozostrené. Dávaj pritom pozor na rastúce stromy z hlavy. Rovnako dôležitá rada je, že nikdy nefoť hnedého psa na hnedom pozadí, čierneho na čiernom pozadí a bieleho si už asi domyslíš. :)

fotografia-pes-ako-na-to-pozadieZdroj: Pexels

Rada číslo ŠESŤ: Požiadaj o pomoc.

Kamoš s hračkou je fajn výpomoc na parádnu profilovú fotku. Nezabúdaj však na osobnosť psa, ktorého fotíš. Niektoré psy totižto pri pohľade na hračku reagujú veľmi explozívne. A to by mohlo mať na správnu fotku práve opačný efekt.

 

 

 

POSLEDNÁ rada: Buď kreatívny a hravý.

Fotky vyhotovené z niekoľkých metrov môžu často pôsobiť nudne. Zostaň blízko psa, aby vyplnil celý záber. Zostaň ešte bližšie, aby si zachytil detail toho dlhého mokrého ňufáka. Sprav profilovku v 45 stupňovom uhle. A niekedy sa vykašli na dokonalosť. Pretože práve fotografie, na ktorých tvoj pes vystrelil zo záberu, rozmazal si tak labky a odrezal chvost, zostávajú visieť na stenách dlhé roky. Najlepšie zábery sú tie spontánne!

fotografia-pes-ako-na-toFoto: Karolína Dobiašová

Zdroj: http://dogtime.com

 

Bruno ti odporúča:

10 vecí, ktoré nás psy môžu naučiť

Poznáš všetky spôsoby, ako zabrániť strate tvojho psa?

8 známok o tom, že tvoj pes sa cíti byť ignorovaný

Pravda alebo mýtus? Tenisové loptičky poškodzujú zuby tvojho psa

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum