Rok 2018 je rokom psa. Čo nám prinesie a čo vezme?

Rok 2018 je rok v znamení psa. Ľudia v tomto znamení sú bezstarostní a priateľskí. Čo možno očakávať od tohto roku? Prinesie nám pes len to dobré?

Rok 2018 je rokom psa. Čo nám prinesie a čo vezme?
Zdroj foto: PesBruno.sk
5104
Reklama

Rok 2018 je rokom psa. Čo nám prinesie a čo vezme?

 

Podľa čínskeho zverokruhu je rok 2018 rokom psa. Rovnako ako tradičný západný kalendár, aj čínsky zverokruh sa skladá z dvanástich znakov. Narozdiel od západu, v tom čínskom nie sú znamenia označené mesačnými pozíciami slnka a súhvezdí, ale je založený na ročnom čínskom lunárnom kalendári, ktorý je určený pohybom mesiaca. Začiatok sa len zriedka spája s januárom, takže hoci sa dieťa narodilo v roku 2018, ešte to nemusí znamenať, že sa narodilo v znamení psa.

 

Dvanásť znakov čínskeho zverokruhu sú všetko zvieratá. Drak je jediným mytologickým zvieraťom, zvyšok je zastúpený reálnymi tvormi. Znamenia sa opakujú každých dvanásť rokov a pes je jedenástym znamením. Okrem toho je každý rok označený jedným z piatich pozemských elementov – zlato (kov), drevo, voda, oheň a zem. Rok 2018 je teda konkrétne v znamení „Zemského psa“.

 

 

Rok psa v číslach

Rok psa začína 16. februára 2018 a končí 4. februára 2019. Rok zemského psa prichádza raz za 60 rokov, takže ak si sa narodil v období medzi 18. februárom 1958 a 7. februárom 1959, bude to prvýkrát, čo prežiješ rok v rovnakom znamení. Budeš mať veľké šťastie ak sa dožiješ tohto obdobia aj v roku 2078. laugh

 

Rok psa v astrológií

Všetci vieme, že psy, ako naši najlepší priatelia, sú verní, priateľskí a milí. Ľudia, ktorí sa narodili pod znamením psa, sú rovnako obdarení týmito vlastnosťami. Sú úprimní, bezstarostní a nápomocní pre ostatných. Menej túžia po sile a peniazoch a naopak, túžia spraviť svet lepším miestom na život. Na druhej strane môžu byť občas kritickí, tvrdohlaví a chladní. Človek narodený v znamení psa má problém s komunikáciou a ak niekomu nedôveruje, môže sa ľahko premeniť na pesimistu. Ak mu je však len trochu dovolené žiť v dobrom a pokojnom živote,vždy sa díva na svet pozitívne. Tieto osobnostné črty sa tiež líšia v závislosti od mesiaca v roku, v ktorom sa človek – pes narodil.

 

Madonna či Michael Jackson sa narodili v znamení zemského psa. V znamení psa, ale nie zemského, sa narodili tiež Steven Spielberg, Justin Bieber, Winston Churchill, Elvis Presley, Donald Trump, Bill Clinton či Matka Tereza. Šťastné čísla psov sú 3, 4, a 9 a nešťastné čísla sú 1, 6 a 7. Obľúbené farby sú červená, zelená a fialová, zatiaľ čo modrá, biela a zlatá do rebríčka obľúbenosti vôbec nespadajú. Ľudia v znamení psa sú v láske „kompatibilní“ s ľuďmi v znamení králika. Nehodia sa ku drakovi, koze či kohútovi.

 

Nielen rok hrá rolu v osude človeka. Rovnako aj čas a dátum jeho narodenia sú dôležitými faktormi. Tí, ktorí sa narodili medzi 9. a 13. hodinou, a tiež medzi 15. a 17. hodinou majú vyššiu pravdepodobnosť v dosiahnutí úspechu. Tí ľudia, ktorí sa narodili v 1., 6., 7., 17., 21., 24., 26., 28., alebo v 30. dni mesiaca v čínskom lunárnom kalendári, sa považujú za najšťastnejších.

 

Aké vyhliadky prináša rok 2018 ako rok psa?

Bohužiaľ, rok 2018 sa nepovažuje za šťastný rok pre ľudí narodených pod jeho znamením. V čínskej astrológií roky, ktoré zdieľajú znamenie tvojho narodenia, neprinášajú šťastie, ale smolu. Preto sa odporúča, aby ľudia v znamení psa zostali pokojní a pokúšali sa počas roku 2018 čo najviac oddychovať a relaxovať.

 

 

V roku 2018 budú úspešné projekty v oblasti energetiky, zatiaľ čo úsilie založené na chamtivosti a individuálnej jazde budú spoločnosťou odmietnuté a nežiadúce. Dôležité budú počas tohto roka rodinné vzťahy. Je to tiež vhodný čas na zmenu životného štýlu, ako napríklad prestať fajčiť či rozbehnúť nový biznis. Pozor však na krátke ale časté obdobia osamelosti a melanchólie. Toto všetko znamená, že to môže byť rok nádeje, solidarity a odmietania ľahostajnosti.

 

Čo si myslíš ty, že sa stane počas roku psa? Poznáš niekoho, kto je narodený v roku psa?

Daj nám o tom vedieť.
 


Zdroj: http://dogtime.com

 

Bruno ti odporúča:

DOG PARKER - postarám sa ti o psa, kým ty nakupuješ

Prečo niektorí ľudia psov milujú a iní nenávidia?

Každý rok spolu oslavujeme 4.októbra Svetový deň zvierat

Zabudni na profesionálov, sprav svojmu psovi perfektnú fotku po svojom!

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum