Tip na výlet so psom - Levoča

Keď som kamošom povedala, že ideme na víkend do Levoče, väčšina sa pýtala a čo tam? Pozrieš “len” oltár Majstra Pavla a máš vybavené. To je omyl, historické mesto má svoje čaro a prinúti ťa svojím spomaliť.

Tip na výlet so psom - Levoča
Reklama

Tip na výlet so psíkom- Levoča

 

Centrum mesta je opevnené hradbami a v niektorých z bášt nájdeš dokonca reštaurácie či ubytko. Výhodou je, že pod hradbami je zvyčajne aj zelená plocha, takže sa tu dá so psíkmi príjemne vyvenčiť (aj keď miestami pozor na sklo a odpad).

Aj priamo v centre pri najväčších kultúrnych a historických skvostoch Levoče sa nachádzajú trávnaté úseky a odpadkové koše, čo niekedy príde vhod. laugh

Foto: labkynacestach.sk

V meste nájdeš krásne historické budovy, niektoré bohužiaľ chátrajú… Príliš mnoho funkčných podnikov v centre tiež nenájdeš. Naozaj neviem, kde má byť rozvinutý cestovný ruch, ak nie v mestách, ktoré sú dokonca v Unescu a poznajú ich v zahraničí. Stretli sme aj pár cudzincov. Tí museli byť prekvapení ešte viac, ako ja. Na Spiši sme sa s podobnou situáciou stretli častejšie. Keby tieto pamiatky a mestá ležali pri Bratiske, to by sme videli, aké peniaze sa dajú do ich rozvoja napumpovať. Ale východ? Nech si tam poradia sami…

Foto: labkynacestach.sk

Nič to však nemení na fakte, že túto časť Slovenska sa oplatí vidieť a podporiť. Ak tráviš v Levoči viac dní, určite nevynechaj výlet na Mariánsku horu. Mne sa toto miesto veeeľmi páčilo. Pekný výhľad, pokoj a zvuky prírody, až kým neprišiel zájazd poľských turistov. laugh

 

 

Mariánska hora je jedno z najstarších pútnických miest na Slovensku. Bazilika Navštívenia Panny Márie tvorí dominantu nad celým mestom. Dostaneš sa sem pešo priamo z mesta alebo autom až hore, kde je veľké parkovisko.

Ako sme zistili až tam, zjavne sem vedie aj viac neoficiálnych cestičiek cez les. Keď ideš s chlpáčmi, je to fajn, vyhneš sa prípadným davom. Odmenou za tento výstup ti bude krásny výhľad na Levoču aj okolie.

Foto: labkynacestach.sk

Z Mariánskej hory vedú aj rôzne turistické trasy do Levočských vrchov, ktoré sme my už neskúmali. Bol/ a si tam? Môžeš nám napísať do komentára.

Foto: labkynacestach.sk

Labky na cestách

 

Aj toto si prečítaj:

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

pes bruno, portál pre psov, fórum o psoch

Páčil sa ti článok? Podpor ho! 

Veronika Mandúchová
Veronika Mandúchová
Som Nika (Veronika Mandúchová), psíčkarka celou svojou bytosťou. Zakladateľka stránky labkynacestach.sk, venujúcej sa možnostiam ubytovania s našimi psími miláčikmi hlavne na Slovensku. Dozvieš sa tu užitočné rady,recenzie dogfriendly podnikov a tipy na výlety so psíkom. Štúdium cestovného ruchu a láska ku psom ma priviedla na myšlienku spojiť tieto dve veci. Psíkom a zvieratkám všeobecne sa snažím pomáhať aj prostredníctvom podpory organizácií a charitatívnych zbierok. Okrem týchto oblastí je mojou záľubou aj živobytím tenis, som certifikovaná tenisová trénerka I.stupňa.
Reklama
Blog Fórum