Ako naučiť psa povel HĽADAJ ?

Čuch patrí medzi zmysly, na ktoré sa psy 100% spoliehajú. Práve preto je táto hra vynikajúcou zábavkou. Ako na to? A čo robiť keď sa psovi hľadať nechce?

Ako naučiť psa povel HĽADAJ ?
Zdroj foto:
9201
Reklama

Hľadaj!

 

Psy sú od prírody vynikajúci stopári a čuch patrí medzi zmysly, na ktoré sa 100% spoliehajú. Práve preto je táto hra vynikajúcou zábavkou.

Aby sme psíka nemýlili, na začiatok je najvhodnejšie vyčleniť jednu hračku výhradne na hru schovávačka. Ako prvé, musíme vzbudiť u psíka záujem o hračku. Následne musíme psíka udžať na mieste. Použijeme na to povel ZOSTAŇ alebo ak ho psík nemá zvládnutý, pripneme ho na vodítko, prípadne nám ho niekto podrží.

Teraz hračku schováme na miesto, z kadiaľ ju psík jednoducho zoberie, napríklad pod vankúš. Na začiatku to nesmie byť ďaleko a psík musí vidieť kam to schovávaš. Následne psíka pustíme a pri nájdení hračky vyslovíme povel HĽADAJ.

Keď to psík bez problémov zvládne, môžeš pomaličky zvyšovať obtiažnosť. smiley

 

Čo robiť keď sa psíkovi hľadať nechce?

Ak sa psíkovi hľadať nechce, musíš zvýšiť motiváciu. V Brunovom obchodíku nájdeš rôzne plniace hračky, ktoré môžeš naplniť rôznymi dobrotami, ktorým určite neodolá.

 

 

 

Keď pes hračku nájde musíte to osláviť.

Tónom hlasu a aj hrou so schvanou hračkou. Chvíľku sa so psom pohraj a môžeš pokračovať v schovávačke.

Hra by mala skončiť ešte pokiaľ psa baví, čo väčšinou býva skôr, ako ťa to prestane baviť. 

Tak veľa zábavy! 

 

Zdroj foto: flickr.com

 

Lámeš si hlavu nad nejakou novou hrou a nič ti nenapadá? Máme pre teba riešenie. Sú ním knižky Hry pro psí hlavičky a Velká kniha her pro psy , kde nájdeš dokopy vyše sto hier pre teba a tvojho chlpáča.

 

Bruno ti odporúča:

2 jednoduché spôsoby ako naučiť psa APORT

Psie hry alebo ako si zlepšiť vzťah so psom

Je preťahovanie sa so psom o hračku nebezpečné?

Ako porozumieť svojmu psovi? 1. časť - Ako sa psy učia?

Kliker – výcviková pomôcka, ktorú veľa ľudí odsudzuje a ešte viac ľudí miluje

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Ak sa ti článok páčil, nezabudni ho zdieľať aj pre tvojich priateľov:

Reklama
Blog Fórum