Med lieči alergie a naštartuje staré psy! Čo všetko ešte med dokáže?

Med je okamžitou odpoveďou na mnohé zdravotné problémy nielen u psa. Ochraňuje, lieči a ničí škodlivé baktérie. Vďaka svojmu zloženiu dokáže však omnoho viac.

Med lieči alergie a naštartuje staré psy! Čo všetko ešte med dokáže?
Zdroj foto: Pexels
20220
1
Reklama

Med lieči alergie a naštartuje staré psy! Čo všetko ešte med dokáže?

 

Med je pozoruhodný alternatívny liek používaný a oceňovaný mnohými kultúrami už celé stáročia. Je známy svojimi liečivými vlastnosťami. Rovnako ako med pomáha nám, je prospešný aj pre našich psov. Stáva sa stále viac obľúbenou súčasťou jedálničkov všetkých milovníkov zvierat, pretože med prináša so sebou iba samé výhody.

 

Antibakteriálny, antimikrobiálny, antiseptický či fungicídny

Med je známy ako vynikajúci zdroj flavonoidov, rovnako sa predpokladá, že obsahuje látky s protirakovinovými účinkami. Z vitamínov v ňom nájdeme vitamíny B6 a B12, ďalej vitamíny C, D, E a tiež kyselinu listovú. Vápnik, meď, železo, horčík či mangán, antioxidanty či živé enzýmy, toto všetko v mede nájdeme. Vďaka tomuto všetkému má med antibakteriálne, antimikrobiálne, antiseptické a fungicídne vlastnosti.

 

Trápi ťa obsah cukru v mede?

Aj nás trápil, ale dnes už vieme, že ide o ľahko stráviteľnú formu prírodného cukru, narozdiel od priemyselne spracovaného. Preto pridanie medu do jedálnička psa znamená zvýšenie zdravej úrovne jeho energie. Ba čo viac, dokáže naštartovať aj staršie psy!

 

 

 

Med a alergie?

Dokonca aj psy, ktoré trpia environmentálnymi alergiami môžu mať z konzumácie miestneho medu benefity.

Totižto miestny med obsahuje malé množstvá peľu z lokality, v ktorej sa so psom pohybuješ. Vystavenie psa veľmi nízkou hladinou alergénu spôsobí, že organizmus si po čase na látku zvykne natoľko, až sa stane na ňu úplne imúnny.

 


Med je tiež vynikajúca pomôcka pri správnom trávení.

Obsahuje živé enzýmy a amylázu. Amyláza je enzým, ktorý uľahčuje trávenie uhľohydrátov. Med taktiež upokojuje tráviaci systém a môže tiež pomôcť tonizovať telo.

Psy trpiace gastrointestinálnymi problémami, ako je napríklad gastritída či koliky, ťažia z konzumácie medu samé pozitíva.

Ako sme už spomenuli vyššie, má antibakteriálny účinok, a práve väčšina tráviacich problémov vyvolávajú premnožené baktérie.

Pre všetky tieto úžasné vlastnosti neváhaj med pridávať svojmu psovi do misky. Pravidelnou konzumáciou sa z neho stáva alternatívny liek na alergie, tráviace ťažkosti a mnohé iné problémy. smiley

 

Dávkovanie: Jedna polievková lyžica denne je ideálna pre veľké plemená, jedna čajová lyžica denne je zase ideálna pre menšie psy.


Strava a celkovo výživa psa zohráva dôležitú úlohu v jeho zdraví a dĺžke života. Preto tvoje každodenné vzdelávanie a správny prístup k jeho jedálničku ti pomôže byť so svojim psom čo najdlhšie.

Zdroj: http://www.k9instinct.com

 

Ak ťa prepadla chuť spraviť niečo „medové“ pre svojho psa, inšpiráciu nájdeš aj v Brunovom receptáriku TU. smiley

 

 

 

Bruno odporúča:

Banánovo medové sušienky pre psov

Ktoré orechy psovi ponúknuť bez toho aby sme mu ublížili?

14 skvelých tipov ako vylepšiť jedálniček tvojho psa

Top 6 druhov superovocia pre lepší život tvojho psa

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

 

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Kyyyra
pred 5 rokmi
nas je tiez alergik a med mu naozaj pomaha bojovat s alergiami ale tiez aj vyziva - strava urobila svoje - krmime jednodruhovym masovym pate brit monoprotein a alergia je stabilizovana, zerie, nedrazdi ho to a este mu to aj chutí
Blog Fórum