Kto sa hrá, ten sa nenudí. Poznáš hry so psom do zlého počasia?

Ak je vonku pochmúrne a tebe ani tvojmu psovi sa tam nechce, prečítaj si naše inšpirácie na zabitie nudy. Čo robiť so psom v daždivé dni?

Kto sa hrá, ten sa nenudí. Poznáš hry so psom do zlého počasia?
Zdroj foto: PesBruno.sk
12871
Reklama

Kto sa hrá, ten sa nenudí. Poznáš hry so psom do zlého počasia?


Psy potrebujú aktivitu bez ohľadu na počasie. Či sneží, či prší, potrebujú psychickú aj fyzickú stimuláciu. Sú dni, ktoré sú príliš horúce, alebo naopak príliš mrazivé, alebo prší tak silno, že sa nedá ísť ani len na prechádzku. V takýto čas je užitočné mať po ruke rôzne aktivity, ako svojho psa zabaviť v pohodlí vášho domova. Tu je niekoľko nápadov, ktoré ti môžu pomôcť.

 

1. Hračky naplnené maškrtami toto je naozaj neoceniteľná záležitosť. Dnes už existuje veľké množstvo tvarov a materiálov, z ktorých sa takéto hračky vyrábajú. Od najodolnejších pre veľkých vášnivcov, až po mäkkulinké loptičky pre minimálnu námahu. Plniť ich možno granulkami, maškrtami, sušeným mäskom či arašidovým maslom. Ver, že ani jednej z týchto možností pes neodolá dlhšie ako pár sekúnd.

 

2. Hra na schovávačku s jedlom nájdeš také miesto v domácnosti, ktoré tvoj pes neodhalí? Ak vložíš jedlo do misky, pravdepodobne zmizne za pár sekúnd a tvoj pes sa bude opäť znudene váľať na gauči. Ale čo sa stane ak mu jedlo schováš na rôzne miesta v byte a on si ho bude musieť nájsť? Začni jednoduchými skrýšami, keď sa pes v hre zorientuje, pridaj na obtiažnosti.

 

3. Ťahaj a prines niet nad klasiku. Ide o veľmi populárne hry so psom, ktoré nevyžadujú veľa priestoru. Preťahovanie o hračku môžeš praktizovať v rámci celého bytu kdekoľvek. Hru prines napríklad na dlhej chodbe.

 

 

4. Shaping zničený bez pohybu. Nauč psa novým trikom zábavnou formou. Shaping je metóda výcviku psa, kedy nový trik (poslušnosť) rozdelíš do viacerých malých krokov, ktoré pri splnení vždy odmeníš maškrtou alebo hrou. Ide o fantastický spôsob ako medzi vami prehĺbiť dôveru. Zároveň takýto spôsob tréningu psa unaví oveľa viac ako ťahanie pneumatiky po futbalovom ihrisku.

 

5. Psí kamošdvom sa lepšie nudí. Ak máš kamoša, ktorý má kamoša tvojho psa, neváhaj a pozvi ho počas daždivého dňa na návštevu. Ale pozor! Dva psy sú niekedy v jednej domácnosti ako neriadené tornádo. Veci na nábytku v ich prítomnosti môžu byť silne priťahované gravitačnou silou.

 

6. Socializuj sa alebo svojho psa, zábavnou formou. Ak sa nedá ísť na prechádzku, vyskúšaj napríklad návštevu veterinára. Ale nie hocijakú návštevu. Ale zábavnú! To je taká, kedy odvezieš svojho psa k veterinárovi a on ho tam poškrabká, dá mu maškrtu a vy pôjdete spokojne domov. Psovi tak ukážeš, že návšteva veterinára môže byť naozaj veľká sranda.

 

7. Skry a hľadaj! - tentokrát však nepôjde len o jedlo. Ďalší skvelý spôsob ako precvičiť myseľ aj telo naraz. Každý člen rodiny si so sebou vezme niekoľko maškŕt a schová sa niekde v domácnosti. Vždy jeden člen psa volá, pričom pes ho hľadá a za jeho nájdenie bude odmenený. Ak nájde jedného, môže sa pustiť do hľadania ďalšieho.

 

8. Noseworknos na zem a hurá za odmenami! Šport, ktorý sa taktiež dá robiť doma. Všetko čo potrebuješ, sú odmeny a tie správne skrýše. Krabice, misky, taniere, uterák, zásuvky – čokoľvek kam schováš odmenu a pes ju pomocou svojho skvelého nosa nájde.

 

Teraz už len počkať na ďalšiu bohatú nádielku dažďu či snehu a vy sa môžete pustiť do spoločných hier. Poznáš ďalšiu hru? Neváhaj a daj nám o nej vedieť.

 

 

Zdroj titulnej foto: PesBruno.sk

Zdroj: http://www.dogster.com

 

Bruno ti odporúča:

Je preťahovanie sa so psom o hračku nebezpečné?​
Psie hry alebo ako si zlepšiť vzťah so psom

Pamlsky pre psov z mäsa

Zahraj sa so svojim psom na schovávačku!

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum