Ako psovi ostrihať pazúriky?

Máte dilemu ako správne ostrihať svojmu psovi pazúriky? Túto dilemu vyrieši Viki Obetková vo videotutoriáli o strihaní psích pazúrikov. Poďme na to!

Ako psovi ostrihať pazúriky?
36244
2
Reklama

Ako psovi ostrihať pazúriky?

 

Jeden by nepovedal, aké môžu byť pazúriky dôležité a to hlavne u psov. Psie pazúriky nám toho vedia veľa napovedať. Napríklad, či má tvoj pes vhodnú stravu alebo problém pohybového aparátu. Udržiavať psie nechty krátke uľahčí život nie len tebe, ale aj tvojmu psovi.

 

Pazúriky tvojmu psovi radi skrátia vo veterinárnej ambulancii či v salóne pre psov. Ale niektorým psíkom pazúre rastú rýchlejšie ako by sa nám chcelo absolvovať strihacie návštevy. Ostrihať pazúriky psovi zvládneš aj ty u seba doma. Vo videu sa dozvieš ako na to:

 

 

Prečo je dôležité udržiavať psie pazúre krátke?

- znižuje sa riziko úrazu (vylomenie nechtu, odštiepenie, lámanie či vo vážnejšom prípadne až vyklbenie prstu)

- znižuje sa riziko narušenia prirodzeného pohybu a stavby tela psa

(keď má pes prerastené nechty, nedovolia mu správne sa pohybovať. Dochádza k deformácii pohybu a tým aj k deformácii celého pohybového aparátu. Pes môže začať vytáčať labky a kĺby začínajú byť neprirodzene zaťažované. Z dlhodobého hľadiska sa z toho môže stať nepríjemný a bolestivý problém.)

- zabezpečujete tichšiu chôdzu

(a tým pádom aj menej vyšúchané parkety laugh )

- znižuje riziko poškriabania

(pokiaľ si náruživý tréner, alebo si rád len tak pocvičíš so psom, určite si sa nevyhol psím výskokom, po ktorých ti zostali bolestivé škriabance. Udržiavaním krátkych nechtov u psa vieš tejto nepríjemnosti veľmi ľahko predísť.)

 

 

Vedel si?

Keď má pes chorobu pohybového aparátu, napríklad vyšší stupeň displázie, odzrkadlí sa to aj na jeho pazúroch. Niektoré budú viac zošúchané ako ostatné. Je to z toho dôvodu, že pes nerovnomerne zaťažuje kĺby (zväčša kvôli bolesti, zníženej pohyblivosti). Chôdza je tým pádom tak isto nerovnomerná a na každý pazúrik je vyvíjaný iný tlak, čím sa neobrusujú všetky rovnomerne. 

strihanie pazúrov, psie labky, pes bruno, sko so psom, viki obetkováFoto: Viki Obetková

Čierne a biele pazúriky majú inú štruktúru. 

Paspáriky (pazúriky na piatom prste( sú náchylnejšie k štiepenie a aj o tie sa reba starať rovnako ako o všetky ostatné.

 

Tak, a poďme sa detailnejšie pozrieť ako správne psovi ostrihať pazúriky:

 

VIDEOTUTORIÁL

zdieľaj, komentuj a prihlás sa na odber heart

 

 

ako so psom, viktoria obetkova, pesbrunnosk, psie triky

 

 

Bruno ti odporúča aj tieto skvelé články:

Odborníci varujú pred vytláčaním análnych žliaz psov

Pravda alebo mýtus? Tenisové loptičky poškodzujú zuby tvojho psa

5 spôsobov ako psíka naučiť trik „COP COP“

Nepodceňuj umývanie labiek tvojho psa v zime!

Čo je hersenwerk a ako pomáha psovi?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

pes bruno, portál o psoch, fórum o psoch, psíčkari

Viktória Obetková
Viktória Obetková
www.akosopsom.sk *Certifikovaný rozhodca Dogfrisbee 2. level *Inštruktor základnej poslušnosti pre mestských psov *Tréner zábavných psích športov *Odborný certifikovaný personál pre medzinárodné výstavy psov
Reklama
DanielaD
pred 5 rokmi
Dobrý deň, zobrali sme si psa z dočasky v ktorej bol 3 roky a má cievky už na konci pazúrov čo mám robiť?
Danielka848
pred 6 rokmi
Dobrý deň, mohli by ste sa podeliť o značku alebo typ brusky na pazúriky? Už som mala 2 typy a ani jeden nevyhovoval. Tá Vaša vyzerá, že aj niečo vydrží. Vopred ďakujem.
Blog Fórum