Aké účinky má kokosové mlieko na organizmus psa?

Kokosové mlieko pôsobí natoľko blahodárne na organizmus psa, že ho môžeme pokojne vyhlásiť za zázračnú tekutinu. Spolu s kokosovým olejom a vodou ide o jednu z najzdravších potravín na svete.

Aké účinky má kokosové mlieko na organizmus psa?
8697
3
Reklama

Aké účinky má kokosové mlieko na organizmus psa?

 

Čo to je kokosové mlieko?

Po otvorení kokosu z neho vytečie mliečna biela substancia – toto je kokosová voda. Keď sa s touto vodou zmixuje kokosová dužina a následne sa precedí, vznikne o niečo hustejšie kokosové mlieko.

 

Pohodlne sa posaďte, ideme vymenovať všetky jeho výhody:

  1. Už žiadny zápal v kĺboch či artritída. Tuky v kokose fungujú protizápalovo. Práve ten často vniká pri bolestivých ochoreniach ako kĺbov tak aj svalov.

  2. Pribúdajú svaly, ubúda tuk. Triglyceridy, ktoré mlieko obsahuje, pomáhajú zlepšiť fyzickú výkonnosť. Ak je pes v záťaži, jeho telo potrebuje po výkone doplniť živiny, ako napríklad horčík či draslík. A tie sa zhodou náhod v mlieku nachádzajú. A keďže kokosové mlieko obsahuje veľa zdravých tukov, pes je počas dňa dlhšie nasýtený a nevymýšľa pod stolom s neodolateľným pohľadom na tvoj tanier.

  3. Keď treba, hmotnosť našich miláčikov klesá. To preto, lebo kokosové mlieko je sýta, tuk spaľujúca potravina. Kvôli kalóriám, ktoré obsahuje je potrebné, strážiť množstvo mlieka, ktoré pes skonzumuje. Mastné kyseliny a minerály v kokosovom mlieku pomáhajú v chudnutí a detoxikácií.

  4. Lepšie trávi, žiadna zápcha. Kokosové mlieko vyživuje výstelku čriev vďaka množstvu elektrolytov a zdravých tukov. Preto je to ideálna potravina na zdravo fungujúce črevá.

  5. Únava je taktiež na ústupe. Hoci kokosová voda je na tom lepšie, mlieko taktiež obsahuje dôležité minerály pre správny krvný objem, reguláciu činnosti srdca a zabráneniu dehydratácie. V teplom počasí, po záťaži či prekonaní ťažkej choroby - vždy vtedy organizmus potrebuje elektrolyty, ktoré predchádzajú vyčerpaniu, srdcovým problémom, bolestiam svalov alebo kŕčom. A tie sa v kokosovom mlieku naozaj nachádzajú.

  6. Zdravé srdce a cholesterol v norme. Kyselina laurová, ktorej obsah v kokosovom orechu je naozaj vysoký, má antibakteriálne a antivírusové vlastnosti. Práve ona má na svedomí to, že sa psovi pri konzumácií kokosového mlieka, zlepšuje hladina cholesterolu a udržiava sa mu tak zdravé srdce.

 

 

Aké kokosové mlieko najlepšie pre svojho psa zaobstarať?

Dôležité je aby bolo mlieko čo najvernejšou kópiou k svojmu pôvodnému zloženiu. To znamená, čo najmenej pridaných cukrov, konzervantov a bez pasterizácie. Pasterizáciou sa ničí množstvo živín. Úplne najlepšie je, ak kokosové mlieko vzniklo metódou „za studena lisované“. To znamená, že bolo vystavené iba takej teplote, ktorá zničí potencionálne prítomné baktérie, a pritom nebolo vystavené vysokej teplote, ktorá by zničila aj vitamíny a minerály nachádzajúce sa v mlieku.

 

Môžem psovi ponúknuť aj inú časť z kokosu?

Áno, okrem kokosového mlieka, je pre psa vynikajúcou pochúťkou aj kokosová dužina, či kokosová voda. Kokosový olej má pre svoje vlastnosti rovnako dôležité miesto v jedálničku psa.

 

Všetky časti kokosu môžeš psovi podávať vrámci jeho každodenného jedálnička, alebo ich môžeš zakomponovať do skvelého receptu, ktorým svojho psa potešíš. Ako napríklad našimi skvelými palacinkami, na ktoré recept nájdeš v Brunovom receptáriku.

 

Zdroj: http://www.dogsnaturallymagazine.com https://pethelpful.com https://ultimatehomelife.com

 

 

Bruno odporúča:

Med lieči alergie a naštartuje staré psy! Čo všetko ešte med dokáže?

Top 6 druhov superovocia pre lepší život tvojho psa

14 skvelých tipov ako vylepšiť jedálniček tvojho psa

Varené kosti pre psov: Bezpečné alebo nie?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Natalia Lukacova
pred 5 rokmi
vieščo su to Brit care functional snack, kokosove su na pokozku a srst prave dobre :-)
Laura323
pred 5 rokmi
ahojky, ake su to prosim ta pamlsky? to znie dobre :)
Natalia Lukacova
pred 5 rokmi
my sme teraz kupovali uz druhy krat po sebe pamlsky s kokosom, a je to vhodne na krasnu a lesklejsiu srst :) takze urcite nejake ucinky to ma. :-)
Blog Fórum