Toto jedlo by si mal zaradiť do jedálnička tvojho psa

Existujú potraviny, ktorých výživová hodnota je oveľa vyššia ako zloženie mnohých komerčných suchých krmív. Nájsť to práve pre tvojho psa pritom nie je vôbec ťažké.

Toto jedlo by si mal zaradiť do jedálnička tvojho psa
18906
1
Reklama

Zdravé kúsky z tvojho taniera v miskách našich psov


Každý majiteľ psa sa snaží, aby mal jeho pes čo najlepší jedálniček. Takmer všetci počas obeda bojujeme so psími očami a svedomie nás hryzie vždy, keď neodoláme a svojmu miláčikovi hodíme nejaký ten kúsok od stola. Ale vedel si že niektoré potraviny „určené pre ľudí“ môžu byť rovnako prospešné aj pre psy?

 

Trávime mnoho času v kuchyni tým, že varíme najrôznejšie jedlá, ktoré uspokoja naše hladné oči a aj bruchá. Mnohokrát však neuvažujeme nad tým, ako je jedlo, ktoré sme práve pripravili, nutrične vyvážené a zdravé pre náš organizmus. A to nehovoríme o našich miláčikoch. Ako to napraviť? Nie je potrebné psovi meniť návyky týkajúce sa kŕmenia. Stačí ak otvoríš chladničku či komoru a každý deň prihodíš niekoľko zdravých surovín k podávanej večeri. Psovi nielenže zdravotne prilepšíš, ale ho ešte aj potešíš novou kombináciou chutí.

 

 

Prečítaj si viac o ľudských potravinách vhodných aj pre tvojho psa

 

Na zníženie hmotnosti

Nahraď malé množstvo pravidelnej suchej stravy tvojho psa nakrájanou zeleninou či ovocím, ako je zeler, brokolica, uhorky či jablko.

 

Pre zdravé zuby

Tvrdá zelenina ako surové sladké zemiaky, mrkva alebo zeler pomáhajú čistiť zuby psa. Psy si pri ich spracovaní masírujú ďasná a oškrabáva povrch zubov. Preto neváhaj a primiešaj pár kúskov zeleniny do jeho večere. Veľkosť zeleniny prispôsob veľkosti svojho psa.
 

Pre svieži dych

Najemno nakrájaná petržlenová vňať jednak dodá tvojmu psovi draslík a vápnik, ale rovnako tiež neutralizuje zápach dychu.
 

Pre krajšiu srsť

Kľúčom k zdravému kožuchu sú omega 3 kyseliny. Tvoj pes ich môže prijať napríklad prostredníctvom rýb ako sú losos či tuniak. Dôležité je vybrať rybu z ekologického chovu, aby neobsahovala ťažké kovy a iné škodlivé látky.

 

Pre silné svaly a kosti

Základom je vápnik. Ten môžeš psovi ponúknuť vo forme cottage syra alebo bieleho jogurtu, ale rovnako ho nájdeš aj v brokolici. Chudé, surové mäso je naopak dobrou voľbou pri budovaní svalstva. Ďalší zdroj bielkovín, ktoré dávajú základ svalom, nájdeš aj v chutnom arašidovom masle alebo kokosovom orechu.

 

Zdravé maškrty

Malé kúsky akejkoľvek z vyššie spomínaných potravín môžu slúžiť ako zdravé a chutné tréningové maškrty. Iným chutným a zároveň zdravým doplnkom pre psov je kokosový olej. Ten zväčša psom chutí, preto ho pokojne pravidelne pridávaj psovi do jedla.

 

 

Zdroj: https://theheartysoul.com

 

Bruno odporúča

Psy a škorica. Čo by si mal určite vedieť?

5 byliniek, ktoré uľahčia tvojmu psovi prechod na surovú stravu

Aké účinky má kokosové mlieko na organizmus psa?

Top 6 druhov superovocia pre lepší život tvojho psa

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
aramis
pred 5 rokmi
suhlas my sme este zaradili brit monoprotein lebo obsahuje 100% masa a nas labik je silny alergik a brit mu chuti a nevyvolava alergicke reakcie
Blog Fórum