Článok iba pre pánov! Máme zoznam tých najlepších psov pre single mužov

Nie nadarmo sa vraví, že pes je najlepší priateľ človeka. Neexistuje lepší spoločník, ako verný a milujúci pes. Vyber si psa, ktorý bude akceptovať tvoju osobnosť a tvoj životný štýl.

Článok iba pre pánov! Máme zoznam tých najlepších psov pre single mužov
3383
Reklama

Článok iba pre pánov! Máme zoznam tých najlepších psov pre single mužov

 

Hľadáš vo svojom živote bezpodmienečnú lásku? Hľadáš spoločnosť, bezpečnosť, alebo niekoho, kto ťa bude nasledovať pri prechádzke? A pritom mu nezáleží, aký si mal deň v práci, či aký je tvoj milostný život. Stačí, ak otočíš kľúč vo dverách a on sa ide zblázniť od radosti že ťa opäť vidí. Áno, hovoríme o tvojom ideálnom psovi.

 

Okrem lásky a starostlivosti, ti psy do života ponúknu aj zábavu a určitý druh vzácneho komfortu. Ak naozaj miluješ psy, máme pre teba 10 plemien, ktoré ti odprezentujú základné potreby, temperament či starostlivosť o nich.
 

 

 

Základné vlastnosti tvojho budúceho psa

Ak sa rozhoduješ, ktorý pes by bol pre teba najvhodnejší, najprv si povedz, čo by mal spĺňať. Napovieme ti, na aké znaky sa zamerať:

 

Vhodná veľkosť: Aj keď nejde o všeobecný názor, väčšina single mužov preferuje väčšie psy. S veľkým psom sa na gauči váľa oveľa lepšie.

Minimálne pĺznutie: Každý pes počas roka stráca srsť, ale niektoré ich strácajú viac a iné menej. Zameraj sa na plemeno, ktoré pĺzne čo najmenej, inak budeš každých pár dní zbierať z podlahy chumáče srsti.

Srsť s nízkou údržbou: Buďme úprimní, popri všetkých povinnostiach, ktoré počas dňa máš, sa chceš ešte starať aj srsť tvojho psa? Nejde len o estetickú stránku, pre niektoré plemená je pravidelná údržba srsti otázkou zdravia.

Energetická úroveň: Ak si exteriérový typ človeka, určite choď do aktívneho plemena, ktoré bude vďačné za akúkoľvek činnosť mimo postele.

Zodpovedajúca osobnosť: Je to to isté, ako keď si hľadáš partnerku. Hľadáš kompatibilnú dušu, ktorá bude kopírovať tvoju povahu a potreby.

Zrelosť: Ako iste vieš, mať dokonalého psa niečo stojí. Okrem množstva lásky, to vyžaduje veľa práce, obety, odhodlania a hlavne času. Iba tak dosiahneš, že tvoj pes bude ovládať základné povely či poslušnosť v akejkoľvek situácií. Preto si väčšina mužov vyberie už psa so základným tréningom, alebo jednoducho dospelého psa, ktorý je už povahovo vyrovnaný.

Pohlavie psa: Rovnako dôležitý aspekt, ktorý je potrebné zvážiť. Niektoré plemená sa značne líšia vo veľkosti, čo sa týka psov a súk. Taktiež treba pri sukách akceptovať dvakrát do roka háranie.

plemeno-single-muz-pan-chlapZdroj: unsplash.com

 

Takže aké plemeno vybrať, aby ste boli zohraná dvojka?

 

Sibírsky husky

Je dokonalou zmesou mužských a ženských vlastností. Inteligentný, čistotný a veľmi hravý. Ide o plemeno, ktoré vyžaduje aktívny život. Jeho nádherná srsť a neodolateľný pohľad si získa naozaj každého.

 

Vyžla

Ideálna voľba, ak si vášnivým turistom, bežcom či milovníkom akéhokoľvek iného aktívneho športu. Majú neutíchajúcu energiu, sú lojálny a po celý čas sa držia po tvojom boku.
 

Cane Corso

Ak sa s jeho tréningom začne skoro, získaš láskyplného psa. Hoci tréning môže byť zo začiatku ťažký, akonáhle pochopí princíp poslušnosti, bude naozaj ťažké nájsť lojálnejšieho psa, ktorý zároveň ochráni tvoj domov.

 

Írsky seter

Jeho dlhá srsť vyžaduje väčšiu starostlivosť, no jeho majestátny vzhľad si získa každého. Sú hraví, radi sa maznajú a to nehovoríme o celovečernom programe – škrabkaní.

 

Anglický mastif

Tento šľachtic je typický pre mužské pohlavie. Bez ohľadu na jeho veľkosť ide o priateľské plemeno. Možno trochu desivo vyzerajúci pes, no v skutočnosti inteligentný a spoločenský jemný obor.

 

Bígl

Bígl je úžasný a jedinečný pes. Je veľmi trpezlivý, hravý a citlivý k svojmu pánovi. Má jednu výnimočnú vlastnosť, vždy nájde spôsob, ako sa dostať k jedlu. Toto zvedavé plemeno vyžaduje okamžitý výcvik na určenie si hraníc.
 

Nemecký ovčiak

Práca je jeho obľúbená činnosť a nie je snáď vhodnejšieho plemena pre muža. Je výborným strážcom, záchranárom sprievodcom či terapeutom.

 

Parson russell teriér

Tvrdohlavý a nezávislý, vhodnejší pre skúsenejších pánov. Ak nevidí význam povelu sadnúť, tak si jednoducho nesadne. I napriek veľkej energii, dokáže existovať aj v menšom byte. Má krátku srsť, preto je nízkoúdržbový.

 

 

Rodézsky ridgeback

Ide o dobre vyzerajúce a temperamentné plemeno, ktoré bolo v minulosti využívané na lov veľkých zvierat. Po boku muža vyzerá tento pes naozaj majestátne, je dobrým strážcom a spoločníkom napríklad aj na kemp.

 

Francúzsky buldoček

Plemeno ideálne do mestských podmienok. Sú malí, roztomilí a neobsadia veľa miesta v posteli. Treba dodať, že pri tréningu sú mierne tvrdohlaví, avšak na druhej strane nevyžadujú nijaký extra tréning. Francúzsky buldoček je ideálnym partnerom na večerné sledovanie televíznym zápasov.

 

Aj „neplemeno“ je skvelá voľba

Okrem všetkých týchto úžasných psov, ktoré sú čistokrvné, je skvelou voľbou aj adopcia psa z útulku. Už len tá predstava, ako jednému z opustených psov zmeníš život. Malou nevýhodou môže byť, že nepoznáš pôvod psa, ale nič to nemení na tom, že vďaka trpezlivému výcviku a bezhraničnej lásky získaš rovnako skvelého partnera na život.
 

Tento zoznam ani zďaleka nie je konečný a existuje stovka iných plemien, ktoré môžu vyhovovať tvojej osobnosti. Hľadať sa naozaj oplatí.

 

Zdroj: http://dogsaholic.com

 

Bruno ti odporúča:

Akého psa adoptovať k staršiemu človeku?

Prečo si vybrať z útulku dospelého psa?

Ako si vybrať správneho chovateľa tvojho budúceho psa a nie ziskuchtivého amatéra?

Top 10 rebríček najlenivejších plemien psov. Súhlasíš s ním?

 

Nezabudni sa zaregistrovať medzi nás, milovníkov, majiteľov, priateľov a obdivovateľov psov. Tvoja registrácia ti môže priniesť veľa výhod. Nielen že budeš vždy v obraze a informovaný čo sa deje v psom svete, prečítaš si v našom blogu veľa poučných článkov, ktoré ti pomôžu viac porozumieť svojmu psovi a navyše sa môžeš zapojiť do našich súťaží. Stačí sa len ZAREGISTROVAŤ TU!

Karolína Dobiašová
Karolína Dobiašová
Približne v 12tich rokoch som sa na prvý pohľad zaľúbila do toho najškaredšieho a chovaním asi najhoršieho psa aký v nitrianskom útulku kedy bol. Hoci som vtedy o výchove psov nič nevedela, náš vzťah, ktorý trval dennodenne celé štyri roky spravil z Laryho „Pána Psa“. Od toho času viem, že fráza „Nedá sa“ u mňa neexistuje. Som nepoučiteľný, celoživotný rojko s ruksakom na chrbte a večne hlavou v oblakoch.
Reklama
Blog Fórum